Головна Новини Суспільство Біженці Ірландія забезпечує житлом українських біженців: плани на 2024
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландія забезпечує житлом українських біженців: плани на 2024

Модульне житло для українських біженців будують у 7 локаціях в Ірландії.

12 березня 2024, 12:02
Поділіться публікацією:
Ірландський уряд продовжує підтримувати українських біженців, реалізуючи проект зі створення модульного житла в графстві Роскоммон. За даними видання Irish Independent, заплановано встановити 167 модульних будинків для 686 осіб. Проект передбачає розміщення у трьох містах: Бойл, Баллахадеррін і Роскоммон, на чотирьох спеціально визначених ділянках.

Ірландія забезпечує житлом українських біженців: плани на 2024

В Ірландії збудують житло для українських біженців

У місті Баллахадеррін планується побудова 47 будинків для розміщення 206 людей, а в Бойлі буде встановлено 50 чотирикімнатних будинків, призначених для 200 людей. Решта будинків розмістять у двох локаціях у Роскоммоні, загалом забезпечивши житлом 280 біженців.

Цей проект є частиною більшої ініціативи ірландського уряду, який планує виділити в 2024 році додаткові 150 об’єктів нерухомості для потреб українських біженців. Загалом, понад 100 тисяч українців вже користуються тимчасовим захистом в Ірландії, і, з огляду на високий потік біженців, потреба в житлі залишається актуальною.

На реалізацію проекту модульних будинків виділено близько 83 мільйонів євро. Відповідно до інформації від Департаменту у справах дітей, рівності, інвалідів, інтеграції та молоді Ірландії, вартість одного житлового блоку для чотирьох осіб складає приблизно 145 тисяч євро, не включаючи витрат на придбання земельної ділянки та інфраструктурного облаштування.

Інвестиції в модульне житло для українських біженців є важливою частиною ірландської підтримки українців, які втекли від війни за кордон. 

Раніше “Коментарі” писали, що Нідерланди планують ухвалити нові зобов'язання для українських біженців. Одна з ініціатив пропонує щомісячно стягувати 350 євро з працюючих українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини