Головна Новини Суспільство Біженці Ірландія посилює правила в'їзду для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Ірландія посилює правила в'їзду для українців

Біометричний паспорт – новий обов'язковий документ для українців, які в'їжджають до Ірландії.

6 червня 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Починаючи з 5 червня 2024 року, українцям, які бажають в'їхати на територію Ірландії, буде потрібно діючий біометричний паспорт. Ця нова вимога, заявлена Міністерством юстиції Ірландії, приходить після кількох років послаблення міграційних норм.

Ірландія посилює правила в'їзду для українців

Тимчасовий захист в Ірландії: нові правила в'їзду для українців

З 2014 року після початку агресії з боку Росії Ірландія разом з іншими країнами ЄС спростила процедуру в'їзду для українців, дозволяючи використовувати прострочені біометричні паспорти або внутрішні паспорти. Однак зараз ірландський уряд вирішує повертатися до стандартних міграційних вимог.

"З 5 червня громадянам України відповідно до розділу 4 Закону про імміграцію 2004 року для в'їзду в країну потрібен дійсний біометричний паспорт. Для поточних бенефіціарів тимчасового захисту в Ірландії важливо знати про цю вимогу, якщо вони планують тимчасово виїхати з країни", — йдеться у повідомленні. заяві

Незважаючи на зміни, безвізовий режим продовжує діяти, і ті, хто вже перебуває в Ірландії за статусом тимчасового захисту, не втратить його. Однак, якщо такі особи планують виїзд за межі країни, для повернення їм також буде необхідний дійсний біометричний паспорт.

У вересні минулого року, за даними Європейської комісії, Ірландія стала третьою за популярністю країною серед українських біженців, які шукають міжнародного захисту.

Введення обов'язкової вимоги біометричних паспортів є частиною широкої стратегії Ірландії щодо забезпечення безпеки та порядку на своїх кордонах.

Нагадаємо, що в Ірландії, країні з багатою історичною спадщиною, наростає житлова криза, що посилюється припливом біженців з України. У Дубліні кількість безпритульних чоловіків досягла 1 780 осіб станом на 14 травня поточного року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини