Головна Новини Суспільство Біженці Естонія змінює правила для українських біженців: що слід знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія змінює правила для українських біженців: що слід знати

Від 11 вересня не всі українські біженці можуть отримати пільги на оренду житла в Естонії.

10 вересня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Департамент соціального страхування Естонії змінює правила отримання компенсації за оренду житла українським біженцям. З 11 вересня таку компенсацію можуть отримати лише ті біженці з України, які прибули в Естонію впродовж останніх шести місяців.

Естонія змінює правила для українських біженців: що слід знати

Українські біженці. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє естонський ресурс ERR, українські біженці, які прибули до Естонії після початку повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року могли подати заявку та отримати до 1200 євро компенсації на оренду житла. Ця компенсація виплачувалась незалежно від доходу українців.

Однак гендиректор департаменту Марет Маріпуу зазначила, що в Естонії проживає велика кількість українських біженців, які понад рік знаходяться в країні. Вони починають звертатись до Департаменту соціального страхування, щоб отримати нову компенсацію на оренду житла. Таким чином, Естонія вирішила змінити правила отримання виплати за житло. 

"З 11 вересня компенсація за оренду може бути надана лише у тому випадку, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом перших шести місяців після отримання першого посвідки на проживання в Естонії", — вказує Марет Маріпуу.

Для подачі компенсації на оренду житла українські біженці спочатку мають отримати тимчасовий захист та зареєструвати своє місце проживання в Естонії.  

Станом на початок травня 2024 року до Естонії прибули близько 160 тис. біженців з України. Однак 70 тис. з них переїхали в інші країни, а в Естонії залишилось близько 90 тис. українських біженців. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці в ЄС зіткнулись з жорсткими перевірками. Про що слід знати.

Також "Коментарі" писали про інцидент, коли українську сім'ю з дітьми депортували з Німеччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини