Головна Новини Суспільство Біженці Дві країни заявили про користь біженців з України: що саме роблять українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни заявили про користь біженців з України: що саме роблять українці

Фінансова допомога на утримання українських біженців у деяких країнах Європи менші ніж податки та витрати, які сплачують біженці з України у бюджети держав, де вони проживають.

5 грудня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українські біженці в Чехії та Естонії сплачують податків більше ніж становлять загальні видатки на їх соціальні виплати та іншу фінансову допомогу в країнах. Таким чином біженці з України розвивають економіку країн у яких оселились.

Дві країни заявили про користь біженців з України: що саме роблять українці

Українські біженці розвивають економіку країн Європи. Фото з відкритих джерел

Головний економіст Bigbank Рауль Еаметс зазначив, що в Естонії згодом українські біженці будуть отримувати менші витрати, а їх частка в економіці країни буде лише зростати. 

"Якщо порівнювати суми, які українські біженці отримують у вигляді соціальних виплат, то вони значно менші ніж те, що українці повертають естонській економіці у вигляді податків", — розповів Еаметс.

Крім того, Рауль Еаметс вказує, що наразі українські біженці працюють переважно не за фахом і лідером серед галузей є обробна промисловість, а також торгівля та обслуговування. Однак за словами економіста з вивченням естонської мови біженці з України зможуть отримати більш високооплачувані посади у яких існує дефіцит робочої сили в Естонії.

Подібна ситуація спостерігається і в Чехії. Міністр праці та соціальної політики Чехії Маріан Юречка розповів, що в країні "дуже добре" йдуть процеси адаптації та інтеграції українських біженців у ринок праці. 

"Цього року сума, яку вони заплатять у вигляді податків, буде вищою, ніж та, яку держава витратить на їхню підтримку", — розповів Юречка.

Станом на 2023 рік в Естонії зареєстровано понад 23 тис. українських біженців, а в Чехії понад 360 тис.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські біженці масово залишають Канаду. Названо дві причини.

Також "Коментарі" писали про опитування у Польщі, яке показало зміни у ставлені до українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

7 грудня 2023, 08:24

Ми не раби? https://www.rbc.ua/ukr/news/ukrayinski-bizhentsi-estoniyi-stali-chastishe-1701342246.html

Александр

7 грудня 2023, 08:18

Вторая попытка вливания свежей крови. в сдыхающую старушку Европу. оказалась более результативной. Первая попытка- ар абс кое заселение. не принесла ожидаемых результатов. беженцы оказались наглыми. ленивыми. не желающими ассимилироваться. Вторую попытку предприняли. предварительно проведя. тестирование в виде безвиза. Народ оказался не требовательным. работящим. честным и уважающим хозяев. с удовольствием ассимилирующимся. особенно понравился менталитет женщин. В связи с этим было принято решение сделать из народа беженцев. с преобладающим количеством женщин и детей. Это приносит свои положительные плоды для старухи Эвропии...


Новини