Головна Новини Суспільство Біженці Для переселенців додали у Дію нові послуги
commentss НОВИНИ Всі новини

Для переселенців додали у Дію нові послуги

Змінити місце проживання ВПО та скасувати статус тепер можна онлайн

13 грудня 2022, 15:26
Поділіться публікацією:

Ще на початку повномасштабного вторгнення Росії на Україну додали можливість отримати довідку ВПО та оформити виплати. Від сьогодні в застосунку Дія доступні ще дві нові автоматичні послуги для переселенців. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Мінцифри, пишуть "Коментарі".

Для переселенців додали у Дію нові послуги

Для переселенців додали у Дію нові послуги

У відомстві нагадали, що з початку активних бойових дій на території України, тобто з 24 лютого, послугами Дії скористалися понад 1,4 млн українців — внутрішньо переміщених осіб. Відтепер в застосунку Дія доступні ще дві нові автоматичні послуги для переселенців:

-       зміна місця реєстрації (якщо переїхали до іншого міста України),

-       скасування статусу ВПО (якщо повернулися додому).

Обидві послуги є автоматичними, процес відбувається без участі державного службовця.

Раніше, щоб отримати послуги для ВПО, треба було йти до органів соціального захисту в тому населеному пункті, де особа тимчасово перебуває. Зараз зробити це стало доступним за кілька кліків у застосунку Дія.

"Скористатися послугами можуть українці, які мають довідку ВПО в Дії. Також зверніть увагу, що для зміни місця реєстрації ВПО необхідно фізично перебувати на місці тимчасового місця проживання, щоб підтвердити геолокацію", – наголосили в Мінцифри.

Як нещодавно писали "Коментарі", в Україні бажаючі тепер зможуть не отримувати пластикового водійського посвідчення, а використовувати лише документ у Дії. Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія. А з 12 грудня, запрацювала електронна чергу перетину кордону на пункті пропуску Ягодин — Дорогуськ для водіїв вантажівок. Як кажуть в Мінцифрі, єЧерга надає зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити годину та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mintsyfra/3630
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини