Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Українці зможуть їздити за кермом без пластикового посвідчення водія
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці зможуть їздити за кермом без пластикового посвідчення водія

Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія

7 грудня 2022, 17:49
Поділіться публікацією:

В Україні бажаючі тепер зможуть не отримувати пластикового водійського посвідчення, а використовувати лише документ у Дії, пишуть "Коментарі" за інформацією  Мінцифри.

Українці зможуть їздити за кермом без пластикового посвідчення водія

Електронні права замість пластикових


Україна стала четвертою країною Європи, яка має цифрові посвідчення водія. Такі документи мають аналогічну юридичну силу, як і їх пластикові аналоги.

Як кажуть у Міністерстві, ми рухаємось далі у цифровізації документів та вводимо формат діджиталу first. Це означає, що можна мати лише електронне водійське посвідчення у Дії. Тобто, оформивши е-посвідчення, пластикову картку тепер можна отримувати лише за бажанням. Це дасть змогу українцям завжди тримати потрібний документ у смартфоні.


"Ми будуємо цифрову державу з філософією – діджитал first. Де шкірна послуга буде комфортною та логічною. Без бюрократії, зайвих походів до держорганів, довідок заради довідок. Оформлення та видача посвідчення водія в електронному форматі – це ще один революційний крок у цифровізації документів. Українці можуть отримати лише діджитал-посвідчення у Дії та використовувати їх у всіх життєвих ситуаціях. Без пластикового аналога", — зазначає Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.


Цього літа команда Мінцифрі зробила серйозний крок у збільшенні можливостей використання Дії за кордоном. Посвідчення водія також доступні в англомовній версії. До того ж права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Це — наступне наближення до міжнародної інтеграції Дії та використання застосування у світі.

Постанова набуває чинності 14 грудня.

Як писали "Коментарі" з  наступного понеділка, 12 грудня, зареєструватися в електронну чергу перетину кордону на пункті пропуску Ягодин — Дорогуськ можна буде на сайті. Про старт роботи електронної черги повідомив заступник міністра інфраструктури України Мустафа Найєм. Починаючи з наступного понеділка зареєструватися в електронну чергу перетину кордону можна буде на сайті. Також для користувачів є Черги працюватиме гаряча лінія за номером +38 (044) 334 4304. є Черги надаватиме зручний та зрозумілий для користувачів сервіс, який дозволить економити годину та чекати проїзду через кордон на будь-якій зручній локації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини