Головна Новини Суспільство Біженці Деякі українці зможуть отримати гроші на житло у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Деякі українці зможуть отримати гроші на житло у Польщі

Польща запускає нову програму допомоги для українських біженців

17 липня 2024, 16:11
Поділіться публікацією:

Польща оголосила про початок нової програми, яка допоможе 6000 українцям, які мешкають у тимчасових центрах, розпочати самостійне життя. Проект називається "Разом до Незалежності" та діятиме до березня 2026 року.                                                                                 

Деякі українці зможуть отримати гроші на житло у Польщі

Польща запускає нову програму допомоги для українських біженців Польща запускає нову програму допомоги для українських біженців

Бюджет програми складає майже 22 млн євро, більшість коштів надійшла від Європейської Комісії. Учасникам програми допоможуть знайти житло та роботу, а також запропонують курси польської мови та консультації з адаптації.

Міністерство внутрішніх справ та адміністрації Польщі, Польський Червоний Хрест та Фонд Польського центру міжнародної допомоги спільно реалізують цей проект.

Основна мета – допомогти біженцям залишити колективні центри та облаштуватись у нових умовах. Допомога надаватиметься протягом шести місяців і включає фінансову підтримку, професійні консультації та культурно-інтеграційні заходи.

Нагадаємо, що з липня цього року у Польщі припинили дію програми "40", яка компенсувала витрати на розміщення біженців у приватних осіб. Тепер акцент зміщується на підтримку біженців у пошуку та оплаті власного житла.                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — З початку 21 серпня Угорщина запроваджує нові правила для українських біженців, які стосуються надання безкоштовного житла. Тепер допомога з житлом буде доступна лише тим, хто приїхав із регіонів України, які постраждали від війни. Про це повідомили "Коментарі", посилаючись на дані УВКБ ООН в Угорщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини