Головна Новини Суспільство Біженці Чи планують повернутися додому українські біженці з Фінляндії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи планують повернутися додому українські біженці з Фінляндії

Більшість українських біженців у Фінляндії задоволені своїм життям

26 березня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:
Міністерство внутрішніх справ Фінляндії провело опитування серед українських біженців, щоб дізнатися про плани людей, які знайшли прихисток на фінській землі. Опитування, яке проводилось у форматі онлайн-анкети на платформі Webropol, зібрало відповіді від 1 302 респондентів.

Чи планують повернутися додому українські біженці з Фінляндії

Біженці у Фінляндії. Фото з відкритих джерел

Згідно з отриманими даними, значна частина українців (53%) вже зареєстрували своє місце проживання в національному реєстрі населення Фінляндії, тоді як 28% мають намір зробити це у найближчому майбутньому. Проте, лише 2% опитаних не бачать потреби у реєстрації. Ті, хто відкладає або відмовляється від реєстрації, пояснюють своє рішення невизначеністю щодо майбутнього статусу перебування, недостатньою інформацією про процедуру реєстрації в муніципалітетах, а також страхом втратити доступ до соціальних послуг та пільг.

Плани на майбутнє серед українських біженців різняться: 82% респондентів мають намір залишитися в тому ж місці проживання в Фінляндії протягом наступних шести місяців. З цієї групи, 12% планують повернення в Україну після покращення безпекової ситуації, 35% ще не визначилися зі своїми планами на майбутнє, а понад половина (51%) висловили бажання оселитися в Фінляндії на постійне місце проживання. 

Велика більшість опитаних (понад 90%) висловили задоволення своїм життям у Фінляндії, що свідчить про високий рівень довіри до фінських владних структур та задоволеність наданими соціальними гарантіями та умовами проживання. Значимо, що тривалість перебування в країні не вплинула на рівень задоволеності життям серед респондентів.

На підставі зібраної інформації, влада Фінляндії та міжнародні організації мають унікальну можливість адаптувати свої підходи до потреб українських біженців, забезпечуючи їм не тільки захист і прихисток, але й реальні шляхи до соціальної адаптації та інтеграції. Успішна інтеграція мігрантів не лише сприяє їхньому особистому добробуту, але й зміцнює соціальну когезію та економічний

Нагадаємо, що згідно з останніми даними Міністерства внутрішніх справ Німеччини, кількість українських біженців, зареєстрованих на території країни, становить близько 1,65 мільйона осіб, що на чверть мільйона більше, ніж рік тому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

26 березня 2024, 18:32

Они же беженцы, а не идиоты, зачем возвращаться в фашистскую помойку !?


Новини