Головна Новини Суспільство Біженці Чи бачать українські біженці майбутнє своїх дітей у Німеччині та Нідерландах: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи бачать українські біженці майбутнє своїх дітей у Німеччині та Нідерландах: опитування

Як показує дослідження, українці по-різному оцінюють майбутнє дітей у Німеччині та Нідерландах

5 липня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", українські біженці здебільшого інтегрувалися за кордоном, але лише частину бачать майбутнє своїх дітей у країнах проживання. При цьому, залежно від країни, частка таких українців значно відрізняється, свідчить дослідження міграційної платформи EWL, проведене спільно з Центом Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Чи бачать українські біженці майбутнє своїх дітей у Німеччині та Нідерландах: опитування

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Німеччина надала тимчасовий захист понад 1,2 млн. біженців від війни в Україні, Нідерланди – понад 118 тис. осіб.

З'ясувалося, що більше половини українських громадян у Німеччині (57%) бачать майбутнє своїх дітей у цій країні, тоді як 39% – в Україні. А от у Нідерландах ситуація протилежна – більше половини (60%) бачать майбутнє своїх дітей в Україні та лише 29% – у поточній країні проживання.

При цьому половина опитаних українців у Німеччині (51%) та Нідерландах (50%) повідомили, що приїхали з дітьми до 18 років. В обох країнах з однією дитиною знаходяться третина респондентів (33%). Середній вік наймолодшої дитини у Німеччині – 8 років, у Нідерландах – 9 років.

Більше половини опитаних українських сімей у Німеччині та Нідерландах розповіли, що їхні діти навчаються у двох системах освіти – українській та місцевій. У Німеччині майже чверть (24%) українських дітей навчаються лише у німецькій системі, тоді як у Нідерландах ця кількість становить 30%.

Дві третини (66%) українців у Німеччині позитивно оцінюють доступність догляду за дітьми, що дозволяє батькам працювати чи продовжувати навчання. У Нідерландах таку відповідь дали 86% опитаних.

При цьому 40% респондентів у Німеччині повідомили, що їхні родичі не планують до них переїжджати проти 27%, які відповіли ствердно. У Нідерландах 62% українців відповіли, що їхні родичі до них не переїдуть. Про готовність родичів переїхати до цієї країни розповіли 26%.

Читайте на порталі "Коментарі" — Чехія оновлює правила перебування для українських біженців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини