Головна Новини Суспільство Біженці Чехія багатіє завдяки українським біженцям: скільки заробила країна на українцях
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія багатіє завдяки українським біженцям: скільки заробила країна на українцях

Українські біженці у Чехії сплачують податки та страхові внески, чим допомагають економіки країни розвиватись та отримувати дохід.

27 травня 2024, 16:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Чехія у перші роки витрачала значні кошти на утримання українських біженців, проте тепер українці приносять більше вигоди ніж витрат. За перші три місяці 2024 року Чехія змогла заробити на українських біженцях майже 3 млрд крон (5,3 млрд гривень).

Чехія багатіє завдяки українським біженцям: скільки заробила країна на українцях

Чехія заробляє на біженцях з України. Фото з відкритих джерел

У 2022 році витрати на українських біженців у Чехії становили 25 млрд крон, а доходи – 12,6 млрд крон. У 2023 році баланс майже вирівнявся і сума витрат становила 21,6 млрд крон проти 21 млрд крон доходів. Однак вже за перші три місяці 2024 року Чехія отримала з українських біженців 6,4 млрд крон, а витратила майже у два рази менше – 3,5 млрд крон.

Як вказують у Міністерстві фінансів Чехії, цього прибутку достатньо, щоб можна було побудувати десять кілометрів автомагістралей або збільшити річну пенсію усім пенсіонерам в країні на 1200 крон (понад 2 тис. гривень).

"Найбільший дохід – це однозначно внески на соціальне та медичне страхування, далі йде податок на додану вартість чи податок на споживання. Тенденція зростання доходів за останній квартал очевидна", – сказала представниця Міністерства праці та соціальних справ Чехії Магдалена Клімешова. 

Як пояснює Клімешова, в Чехії перебувають 350 тис. українських біженців з яких 118 тис. знайшли роботу, що забезпечує надходження податків державі. Крім того, українські біженці все частіше виїжджають з безкоштовного житла утримання якого забезпечував чеський уряд та починають жити на орендованих квартирах, які оплачують самостійно.

Клімешова стверджує, що доходи від українських біженців будуть і надалі зростати, а витрати на них невпинно будуть зменшуватись.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Чехія запустила програму для допомоги українським біженцям повернутись в Україну.

Також "Коментарі" писали про Німеччину, де зробили рішучу заяву щодо біженців з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини