Головна Статті Суспільство події Скандальні викриття, шантаж, пожежі та загадкова смерть: що відбувається навколо акції «Піймай баригу»
commentss Cтатті Всі новини

Скандальні викриття, шантаж, пожежі та загадкова смерть: що відбувається навколо акції «Піймай баригу»

Між партнерами по акції «Піймай баригу – отримай кеш» Левченко й Домбровським пробіг чорний кіт

29 жовтня 2023, 07:30 comments3932
Поділіться публікацією:

Проблема наркоманії в Україні, мабуть, ніколи не була в такому гострому фокусі уваги, як з лютого 2023 року, коли було оголошено про початок акції боротьби з наркомафією під назвою "Злови баригу – отримай кеш". За інформацію про кожного наркоторговця та закладника обіцяли платити від 1 до 3 тисяч доларів. "Медіаліцом" цієї акції став досить скандальний одеський блогер Станіслав Домбровський, а спонсором — маловідомий бізнесмен Єгор Левченко.

Скандальні викриття, шантаж, пожежі та загадкова смерть: що відбувається навколо акції «Піймай баригу»

Акція Злови баригу

І ось несподівано у вівторок, 24 жовтня, на YouTube-каналі Станіслава Домбровського з'явилося відео, в якому його звинуватили у продажності, поширенні недостовірної інформації та шантажі. І це виявилося лише початком.

Як посварилися два партнери – Євген Гавриленко та Станіслав Домбровський

У відео на YouTube-каналі Станіслава Домбровського, юнак, який представився Євгеном і партнером блогера, розкрив піднагідну діяльність ютубера.


За словами Євгена, вони разом працювали над каналом, точніше заробляли на різних сумнівних операціях, на кшталт участі у "міжособистісних" війнах, підтримуючи того чи іншого діяча. Після 24 лютого та виїзду Стаса Домбровського до Європи його доходи впали, склавши лише 1200 євро допомоги, а замовники перестали платити.

"Було знайдено нову схему – очорняємо людину, чекаємо на реакцію, отримуємо бабки, видаляємо ролик. І одним із основних замовників був нині покійний Ігор Мізрах, якому Стас погрожував в одному з відео. Суми були різні – від 10 до 50 тисяч доларів", — говорить Євген про методику заробітку на "чорному піарі", який нібито мав місце з боку Домбровського.

Вже під час війни до Домбровського звернувся, як його назвав Євген, "псевдовоїн" Михайло Майман , який хотів шантажувати Єгора Левченка. Насправді ж Стас Домбровський зійшовся з бізнесменом і почав співпрацювати. За промо акції "Піймай баригу" Домбровський отримував зарплату 15 тисяч доларів щомісяця.

Проте надмірні витрати змусили Домбровського позичати гроші у Євгена і коли борг досяг 7500 доларів, партнери посварилися. Після погроз з боку відомого блогера його тіньовий партнер забрав доступи до YouTube-каналу та виступив із викриттями. Зокрема, звинуватив Домбровського у роботі з прокремлівським блогером Анатолієм Шарієм та зрадником України, екс-нардепом Іллею Ківою.

Але чи можна вірити заявам Євгена, який так і не назвав у кадрі своє прізвище?!

Допомагав Стасові Домбровському прославитися на всю країну – хто такий Євген Гавриленко

Всеукраїнську популярність до того регіональний блогер Стас Домбровський отримав 31 липня 2020 року, коли у Приморському райсуді Одеси полоснув себе лезом по горлу. Зробив він це на знак протесту, звинувативши Службу безпеки України у репресіях, а президента Володимира Зеленського назвавши "новим Чаушеску".

Приводом для арешту стала побутова бійка, в ході якої Домбровський вдарив військовослужбовця Владислава Присяжнюка. Сам блогер стверджував, що захищав свого друга Євгена Гавриленка. Останній представлявся другом, колегою Домбровського та співавтором його каналу, а також на своїй сторінці у соцмережах також висвітлював процес.

Скандальні викриття, шантаж, пожежі та загадкова смерть: що відбувається навколо акції «Піймай баригу» - фото 2

Крім того, на сторінці Євгена Гавриленка можна побачити відео зі Швейцарії, про яке говорить у своєму ролику той самий Євген. Тобто молода людина, яка не назвала прізвище на YouTube-каналі Станіслава Домбровського, швидше за все, є саме його партнером Євгеном Гавриленко, який може знати про свого колегу і його роботу дуже багато.

Шантаж на мільйон доларів: Домбровського разом із Анатолієм Шарієм звинуватили у шантажі

Через 2 дні після виступу Євгена Гавриленкова на його каналі відбулася нова відео-заява, в якій адвокат Андрій Кузьменко представився головою юридичного департаменту акції "Піймай баригу" та адвокатом родини Єгора Левченка. Юрист звинуватив Станіслава Домбровського у спробі шантажу фальшивим відео дружини Єгора Левченка на суму 1 млн дол.


Усі отримані у цій справі докази у вигляді скріншотів листування, аудіо та відео Андрій Кузьменко пообіцяв передати до правоохоронних органів та судових інстанцій.

Того ж дня все на тому ж колишньому каналі Стаса Домбровського з'явилося коротке відео зі скріншотами та аудіо переговорів, у ході яких блогер нібито вимагав 1 млн дол. за відео. Цікаво, що називався ролик "Здирникам Домбровському та Шарію — ПРИВІТ!", тобто у відео прямо заявили про зв'язок блогера з прокремлівським Анатолієм Шарієм, підозрюваним СБУ в держзраді.


Влогер та СБУ – про що говорять зливи

Останнім відео, яке поки що викладено на YouTube-каналі Станіслава Домбровського, став ролик, що складається з кількох "переговорів" блогера з невідомим співрозмовником або співрозмовниками та названий "Правда про Щадило та топового переговорника Стаса".


У ньому Станіслав Домбровський вимагає від співрозмовника закрити якісь два канали, які саме – не уточнюється, але судячи зі згадування прізвища Щадило у назві ролика, йдеться про YouTube-канал блогера Андрія ЩадилоОстанній є раніше засудженим та відомий на просторах Інтернету досить екзотичним контентом. Також влітку 2023 року у квартирі його співмешканки загадково померла молода дівчина від передозування наркотиків.

Приблизно у червні Telegram-канали повідомили, що Андрій Щадило, нібито, розпочав кампанію проти акції "Злови баригу", що теоретично й могло викликати таку бурхливу реакцію Станіслава Домбровського.

Згодом влогер нецензурно лає свого співрозмовника, який не виконав його прохання, загрожує йому і нагадує, що те "сміття", тобто колишній співробітник правоохоронних органів, при цьому звучить ім'я Дмитро.

Але набагато цікавіший короткий відеоролик на ще одному Telegram-каналі, в якому Станіслав Домбровський обговорює з невідомою заяви Євгена Гавриленка, при цьому співрозмовник блогера каже, що "вони працювали на наркобарона", якого пов'язують із діяльністю наркоОПГ "Хімпром". При цьому той самий співрозмовник стверджує, що їх начальник "Саша Поклад", після чого Станіслав Домбровський заявляє, що "Ой-ой-ой, вибачте, проговорився" і ролик закінчується.

Не виключено, що тут йдеться про бригадного генерала Олександра Поклада, якого з 23 серпня було призначено заступником голови СБУ, а до того керував військовою контррозвідкою спецслужби.

"Злодії в законі"

Втім, сварка Стаса Домбровського та Єгора Буркіна також зачіпає низку людей, крім уже згаданого заступника голови СБУ. Серед них так звані "злодії в законі", які можуть мати свій інтерес у діяльності Єгора Левченка, якщо вірити аудіо, що є в Інтернеті.

Так, на сервісі TikTok можна знайти дві частини переговорів у режимі конференції, в якій брали участь судячи з контексту сам Стас Домбровський, Єгор Левченко та деякі люди, які, ймовірно, є "злодіями в законі", одного з яких звуть Тенго.

У першій частині аудіо 8 Стас Домбровський обурюється, що його нібито хочуть оголосити в кримінальних колах "бл ... ю", тобто зрадником, і заявляє, що ні в чому себе винним не відчуває.

Судячи з розмови, ініціатором введення проти нього санкцій є присутній при розмові нібито Єгор Левченко, який називає його своїм працівником, ініціатором зливу деяких відео. У цьому Левченко підтримує його "друг", якийсь Тенго, зважаючи на все "злодій у законі".

У відповідь Домбровський заявляє, що у розслідуваннях блогера та зрадника України Анатолія Шарія його прізвище звучить завжди поруч із прізвищем Левченка, але він "сіллю не торгує" (мабуть йдеться про наркотики, — ред), а у відповідь на прохання про якийсь "захист" від нього всі відвертаються.

У другій частині після обговорення, кого можна називати "баригою", а кого ні, сторони переходять до погроз, аж до "втрати голови", і ні до чого не домовляються.

У цей момент стає зрозумілим, коли сталася розмова, оскільки Станіслав Домбровський каже, що сьогодні Йом-кіппур — свято в іудаїзмі, яке у 2023-му році припадає на 24 вересня. Тобто проблеми у Стаса Домбровського та Єгора Левченка почалася більш як за місяць до того моменту, коли цей розрив став явним.

Цікаво, що під прізвисько Тенґо може ховатися відомий "злодій у законі" Тенгіз Чара, відомий також як "Тенґо Гальський" (очевидно, уродженець Гальського району Грузії).

"Тенго Гальський" раніше неодноразово виявляв інтерес до кримінального світу України і двічі видворювався з нашої країни правоохоронцями – у 2018-му та 2020-му роках.

Скандальні викриття, шантаж, пожежі та загадкова смерть: що відбувається навколо акції «Піймай баригу» - фото 3

Смерть, пожежі, судимості та Анатолій Шарій

Для самого Стаса Домбровського кримінал – річ досить звичайна. З 1994 року він має 5 судимостей за крадіжки та пограбування. Правда цього блогер не заперечував, і казав, що все залишилося у минулому, як і його залежність від наркотиків. А тіло Станіслава Домбровського досі густо покривають татуювання.

Але за останні місяці навколо прізвищ, що лунали у відео, трапилося чимало криміналу:

— арешт за звинуваченням у рейдерстві, а пізніше загадкова смерть у СІЗО політтехнолога Ігоря Мізраха, у близькій співпраці з яким Євген Гавриленко звинувачував Стаса Домбровського;

— підозрюваний СБУ у держзраді Анатолій Шарій восени приділив активну увагу поширенню роликів про ОЗУ "Хімпром" та участі в ній Єгора Левченка та Стаса Домбровського, і ось з 24 жовтня було спалено його віллу в Іспанії та квартиру в Києві;

— при цьому дружина пропагандиста Ольга Шарій заявила, що суд в Іспанії заборонив Стасу Домбровському наближатися до неї та її родини, що побічно може говорити про спроби зробити це раніше.

Словом, очевидно, що між партнерами по акції "Впіймай баригу – отримай кеш" пробігла дуже жирна кішка, розміром, якщо й не в мільйон доларів, то досить велика для того, щоб у цьому взяли участь навіть "іспанські вигнанці" Анатолій та Ольга Шарій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини