Головна Статті Суспільство події Неймовірні прогнози на 2024 рік, які були зроблені 100 років тому
commentss Cтатті Всі новини

Неймовірні прогнози на 2024 рік, які були зроблені 100 років тому

У 1924 році ентузіасти робили прогнози на 2024 рік у яких передбачали появу інтернету, автоматизацію, збільшення прав у жінок та кінець усім війнам. Тепер можна перевірити, чи збулись прогнози сторічної давнини.

3 січня 2024, 13:05 comments4869
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Викладач з Університету Калгарі Пол Фейрі зібрав вирізки з газет 1924 року, у яких йшлося про прогнози на 100 років вперед від вчених, режисерів, бізнесменів та інших фахівців. Портал "Коментарі" підготував добірку з 8 найцікавіших передбачень на 2024 рік. Частина з них дуже близько до істини, тоді як інші зовсім не відповідають сьогоденню.

Неймовірні прогнози на 2024 рік, які були зроблені 100 років тому

Прогнози на 2024 рік, що були зроблені у 1924. Фото з відкритих джерел

Автоматизація та зменшення ролі коней

Палеонтолог та професор з Університету Південної Каліфорнії Юстас Ферлонг висловив припущення, що у 2024 році техніка замінить коней. 

"Щодня трактор і автомобіль займають місце коня в сільському житті. У міру того, як мине корисність коня, мине й необхідність його існування. Через сто років ви можете зустріти коней у зоопарках. Я впевнений, що ви більше ніде їх не знайдете", - близький до істини був Юстас Ферлонг у прогнозі 1924 року.

Кінець усім війнам

Легенда кінонематографу Девід Гріффіт вважав, що кіно допоможе розпочати нову еру миру для людства. 

"У 2024 році найважливішою справою, яку кінематограф значною мірою допоможе досягти, буде усунення з лиця цивілізованого світу всіх збройних конфліктів. Фільми будуть найпотужнішим чинником у виникненні цього стану. Я хочу сказати, що до того часу війна, якщо така річ буде, буде вестися лише в науковій площині, без фізичного знищення", - прогнозував Девід Гріффіт.

Перепланування міст для нового транспорту

Шведський архітектор Бен Бьорксон передбачив, що у мегаполісах США та інших країнах відбудеться велике перепланування міст для автомобілів та іншого транспорту.

"У місті через сто років я бачу триповерхові дороги, спідвеї через серце міста, хмарочоси з під’їздами для автомобілів висотою до 15 поверхів, монорейкові експреси до передмістя, які замінюють трамваї та моторні омнібуси, підземні вантажівки, які рухатимуться в усіх напрямках, обслуговуватимуть усі залізничні станції та ділові райони, і які значною мірою замінять сучасні важкі вантажівки та вагони", - передбачав Бьорнсон.

Жінки матимуть більше прав 

Чоловік, на ім'я Френк Ферраро у листі 1924 року до New York Daily News намалював своє бачення майбутнього у якому жінки зможуть займати різноманітні посади, а чоловіки навпаки будуть доглядати за дітьми.

"Чи хтось коли-небудь замислювався, якою буде ця країна через сто років? Тільки уявіть: у нас буде жінка-президент, жінки-політики та жінки-поліцейські. Оскільки жінки займуть усі найвищі посади, природно, що чоловіки будуть змушені виконувати всю важку роботу. Тим, хто фізично не готовий до такої важкої роботи, доведеться залишатися вдома і доглядати дітей або піклуватися про домашніх тварин", — прогнозував чоловік 100 років тому.

Тривала молодість

Британський політик Кінгслі Вуд у виступі 1924 року в Лондоні розповів своїй аудиторії, що "не має жодних сумнівів, що до 2024 року середня очікувана тривалість життя становитиме принаймні 100 років, а людина у 75 років буде порівняно молодим чоловіком", — сподівався Вуд.

Робота з дому

Британський вчений Арчібальд Лоу у своїй книзі "Можливості бездротового зв’язку" 1924 року уявив щось, що дуже сильно нагадує інтернет.

"Безсумнівно, у майбутньому ми зможемо підписувати наші чеки за допомогою швидкої передачі руху; ми зможемо відслідковувати злочинців, надсилати їхні відбитки пальців і вести дуже багато видів бізнесу, які зараз потребують нашої фізичної присутності. Люди могли б вести свій бізнес у своєму домі з комфортом, замість того, щоб їздити кудись щодня", - прогнозував вчений.

Щоденні поїздки на літаках

Нью-йоркський магнат нерухомості Джозеф Дей очікував, що щоденні поїздки на роботу будуть значно іншими у 2024 році.

"Літак знаходиться в зародковому стані, але відтепер його розвиток як комерційної пропозиції рухатиметься швидко. Коли цей спосіб транспортування буде вдосконалений для бізнесмена буде повсякденним явищем літати з дому в офіс і повертатися назад", — розповів в одній радіопередачі Дей.

Проблеми перенаселення та голоду

Вчений та керівник ентомологічного бюро у Вашингтоні Ліланд Оссіан Говард, попередив, що світ у 2024 році буде перенаселеним і матиме проблеми з голодом, якщо не буде вжито рішучих заходів.

"За нинішніх темпів через 100 років світ буде явно перенаселений. Потрібно щось робити, щоб подбати про це населення. Народжуваність доведеться певним чином обмежити, оскільки Земля не може забезпечити їжею усе населення", — прогнозував науковець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про неймовірні прогнози на 2023 рік, що були зроблені у 1923 році.

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який зробив тривожний прогноз на 2024 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини