Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Зростає кількість незадоволених українців роботою в Польщі. Відомі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Зростає кількість незадоволених українців роботою в Польщі. Відомі причини

Рівень незадоволеності своєю роботою в Польщі зріс у порівнянні з попереднім роком. Головна причина це невідповідність українських біженців та вакансій польських компаній.

21 грудня 2022, 16:30 comments4197
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Стрімкий ріст вартості життя та невідповідність вакансіям у компаніях знижують рівень задоволеності роботою в Польщі для українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання RP, яке опублікувало дослідження польського агентства з працевлаштування Otto Work Force.

Зростає кількість незадоволених українців роботою в Польщі. Відомі причини

Українці все більш не задоволені роботою в Польщі. Фото з відкритих джерел

Хоча більшість українців задоволені роботою в Польщі, проте рівень цього показника знижується у порівнянні з попередніми роками.

Директор Otto Work Force Central Europe Томаш Дудек звертає увагу на зміну структури тимчасових працівників з України. Раніше більшість працівників складали чоловіки, які переважно були залучені у сферах будівництва, логістики та промисловості. Після 24 лютого більшість чоловіків поїхали на війну, а жінки та діти виїхали до Польщі, таким чином в опитуванні взяло участь 2/3 жінок.

Цього року в Польщі 79% українців повідомили про задоволеність своєю роботою. Минулого року цей показник був 85%, а у 2017 році аж 94%. Видання зазначає, що були й гірші роки. У 2019 році задоволені були 72%, а у 2020 році – 78%.

"За словами Томаша Дудека, саме велика структурна невідповідність між біженцями та вакансіями в польських компаніях може бути основною причиною цьогорічного зниження рівня задоволеності роботою в Польщі", — пише видання.

Частка тих, хто думає, що в Польщі легко знайти роботу знизилась до 59%, тоді як минулого року відповідний показник становив 74%. Однією з проблем працевлаштування є знання польської мови. Це друга проблема яку називають українські біженці, після розлуки з родиною.

Зростає кількість незадоволених українців роботою в Польщі. Відомі причини - фото 2

В опитуванні Otto Work Force також зазначають, що найчастішою причиною роботи в Польщі є питання безпеки, адже 60% українців прагнуть повернутись додому після перемоги у війні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв скільки українців планує залишитись в Німеччині.

Також "Коментарі" писали про 10 країн ЄС, громадяни яких найменшу підтримують Україну у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини