Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Зменшення мобілізаційного віку до 25 років: вйськовий, хто потрібен на фронті вже зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Зменшення мобілізаційного віку до 25 років: вйськовий, хто потрібен на фронті вже зараз

Зменшення мобілізаційного віку є важливими рішенням. Військові знають, на кого слід звернути увагу, натякнув Назарій Кішак.

3 квітня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Президент  України  схвалив рішення знизити межу призовного віку  в  нашій країні до 25 років і це є важливим  для військових,  проте існує  категорія українців, на яких потрібно зосередити першочергову  увагу під час мобілізації. 

Зменшення мобілізаційного віку до 25 років: вйськовий, хто потрібен на фронті вже зараз

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

Про це  висловивсь  командир підрозділу 153-ї бригади Назарій Кішак, коментуючи це  історичне державне рішення для журналістів  Espreso. Військовий дотримується думки, що у віці  25 років українець  ще юний, проте достатньо зрілий для служби в армії.

Особисто Кішак вже в 21 рік воював  в Маріуполі, тому не заперечує, що в такому віці вбивати росіян — це  трохи "зарано". Але першими на фронт все ж мають мобілізувати тих  українців, які раптово стають студентами в  35 років, до цього часу переховуючись від мобілізації. 

"Тобто 25 — це свідомий вік. Але бажано, щоб спочатку мобілізувалися ті, хто ховається від мобілізації вже два роки. У нас є велика кількість людей від 35 років, які навіть не стали на облік, але для кожного свій час", — зазначив командир військового підрозділу.

Він додав, що держава має  додати додаткові правки в законопроект про мобілізацію, щоб відрегулювати раптову опіку українців над здобуттям освіти. Зокрема  ті, хто ще не здобув навіть першої освіти — мають право на відстрочку від армії. При цьому, інші  українці  повинні йти  воювати, а не вчитись по третьому-четвертому колу. 

"Потрібно вносити правки в законопроєкт, щоб дозволяли відстрочку тільки тим людям, які матимуть першу вищу освіту, а не другу, третю чи четверту. Війна нікого не омине, ми маємо підготувати особовий склад", — завершив військовий. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Стефанчук розповів, коли ВР встановить критерії справедливості у питанні мобілізації.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини