Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Жінці в Іспанії виплатять 88 тисяч євро за 26 років роботи домогосподаркою
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінці в Іспанії виплатять 88 тисяч євро за 26 років роботи домогосподаркою

Після розірвання шлюбу чоловік має заплатити за роботу своєї колишньої

18 березня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

В іспанському місті Понтеведра провінційний суд виніс рішення, яке стало значним прецедентом у правовій практиці країни.є Чоловік має виплатити своїй колишній дружині компенсацію за її роботу домогосподаркою протягом 26 років шлюбу. 

Жінці в Іспанії виплатять 88 тисяч євро за 26 років роботи домогосподаркою

Чоловік виплатить 88 000 євро за хатню роботу колишньої дружини

Після розірвання шлюбу жінка зіткнулася з необхідністю негайного пошуку роботи, що призвело до значного економічного дисбалансу між колишніми подружжям, особливо з огляду на майбутню пенсію.

Суд врахував, що протягом майже трьох десятиліть шлюбу колишня дружина присвятила своє життя догляду за домом та вихованню дитини, практично не маючи можливості працювати за межами дому, окрім короткого періоду, складового 205 днів. У своєму рішенні суд зазначив, що фінансові внески до сімейного бюджету повинні враховувати не тільки безпосередньо заробітну плату, але й невимірну працю по дому, яка забезпечувала можливість іншому подружжю зосередитись на кар'єрі.

Попередньо, судом було призначено компенсацію у розмірі 120 000 євро, проте, після апеляції, сума була скоригована до 88 025 євро, а також було встановлено, що чоловік повинен щомісяця виплачувати колишній дружині пенсію у розмірі 350 євро протягом трьох років, із щорічним оновленням відповідно до національного індексу інфляції.

Цей вердикт є частиною зростаючої тенденції у Європейському судочинстві, де подібні випадки визнання домашньої праці і компенсації за неї стають дедалі більш поширеними. Подібні справи вже були розглянуті в Іспанії та Португалії, де суди визначали фінансові компенсації за багаторічну домашню працю під час шлюбу. Так, у минулому році в Іспанії чоловік був зобов'язаний виплатити колишній дружині 204 000 євро за 25 років хатньої роботи, а в Португалії колишньому чоловікові довелося компенсувати 72 000 доларів за 30 років неоплачуваної роботи своєї колишньої дружини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини