Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Загородній: голова Укренерго Кудрицький випустив ймовірного фігуранта справи Юнайтед Енерджі за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Загородній: голова Укренерго Кудрицький випустив ймовірного фігуранта справи Юнайтед Енерджі за кордон

Аналітик Тарас Загородній звертає увагу, що саме з-за кордону фігурант справи Юнайтед Енерджі Вишневський нібито написав заяву про звільнення з Укренерго

13 січня 2024, 16:07
Поділіться публікацією:

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький відпустив у закордонне відрядження одного з топ-менеджерів, який може бути ключовим фігурантом справи про крадіжку електроенергії трейдером "Юнайтед Енерджі", якого пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським. Про це у Facebook написав Тарас Загородній, керівний партнер Національної антикризової групи.

Загородній: голова Укренерго Кудрицький випустив ймовірного фігуранта справи Юнайтед Енерджі за кордон

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. Фото: із відкритих джерел

"Злі язики говорять, що з боку Укренерго схему "адміністрував" не один лише вказаний НАБУ директор департаменту, а саме — Дмитро Кондрашов, голова департаменту адміністратора розрахунків. Також може мати стосунок до справи Микита Вишневський, директор з ринкових операцій Укренерго. І обидва чомусь встигли виїхати за кордон до того, як про схему повідомило НАБУ", — зазначив Загородній.

Аналітик звернув увагу на те, що наразі тільки Кондрашову повідомлено про підозру. Натомість Вишневський не має ніякого процесуального статусу. При цьому голова Укренерго Кудрицький дав йому "зелене світло" на відрядження за кордон. Ще цікавіше, що вже звідти Вишневський нібито написав заяву про звільнення.

"От так просто. Чи повернеться він у країну? Побачимо. Це чудово, що правоохоронці нарешті взялись за олігархів. Але я б дуже не хотів, щоб гучним прізвищем нас відволікали від інших, не менш цинічних злодіїв, які не просто крадуть сотні мільйонів під час війни, а ще сидять при цьому на державній зарплаті", — написав Тарас Загородній, додавши, що у прес-релізі НАБУ немає жодного слова про можливу змову серед топ-менеджерів Укренерго.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини