Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Які країни готові найняти працівників з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни готові найняти працівників з України

Названо низку країн, які готові прийняти українців на роботу і платити їм високу заробітну плату

3 жовтня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Українцям, які шукають роботу за кордоном у готельно-ресторанній сфері, деякі країни пропонують непогані умови. Де найбільше вакансій і що потрібно для того, щоб заробити в іншій країні?

Які країни готові найняти працівників з України

В яких країнах пропонують роботу українцям / Фото: Unsplash

Згідно з даними видання grc.ua, найбільше пропозицій по роботі для українців відкрито в Польщі (25% вакансій в сфері туризму). На другому місці опинилися ОАЕ — 21% вакансій. Трійку лідерів замикає Чорногорія — 8% вакансій. Також українці можуть поїхати підзаробити в Болгарію (7%) та Єгипет (5%).

Найчастіше відкриті вакансії офіціантів, барменів, покоївок, хостес, адміністраторів готелів і керівників ресторанів. Незалежно від країни, більшість зарубіжних роботодавців шукають професіоналів своєї справи (досвід 3 і більше років).

В середньому заробітна плата може становити трохи більше 38 тисяч гривень, але все залежить від вакансії, країни і обов'язків.

Наприклад, в Об'єднаних Арабських Еміратах середня зарплата може скласти близько 62 тисяч гривень. Молодший офіціант там заробляє (без урахування чайових) від 43 тисяч гривень.

У Чорногорії в сфері туризму можна за місяць заробити в середньому 53 тисячі гривень. У цій країні великий попит на кухарів, барменів, керівників ресторанів. Але щоб отримати посаду, потрібно добре володіти англійською, російською мовою, бажано ще чорногорською, хорватською і сербською.

У Польщі середня компенсація праці українців в туристичній сфері становить 40 тисяч гривень. Там найчастіше потрібні адміністратори готелів і хостелів, покоївки, кухарі, офіціанти та бармени. Щоб вирушити в країну на заробітки, українцю потрібна робоча віза або "Карта поляка", а також базове володіння мовою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки грошей заробітчани надіслали в Україну у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини