Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Як знайти роботу в ТОП компанії: що цікавить роботодавців у співробітниках
commentss НОВИНИ Всі новини

Як знайти роботу в ТОП компанії: що цікавить роботодавців у співробітниках

У компанії KIVI відзначили, що на співбесідах також багато часу приділяють оцінці гнучких навичок кандидата на ту чи іншу посаду

29 липня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Видання "Коментарі" звернулося до ТОП українських роботодавців, щоб дізнатися, за якими критеріями вони підбирають співробітників, а також, якими якостями повинен володіти кандидат на посаду, щоб стати частиною колективу в провідній компанії.

Як знайти роботу в ТОП компанії: що цікавить роботодавців у співробітниках

Як знайти роботу в ТОП компанії - фото з відкритих джерел

У Департаменті у зв'язках з громадськістю "Епіцентр К" (найбільше торгово-роздрібне підприємство країни) назвали перевагою здобувача роботи "гнучкі навички" або soft skills, оскільки спектр різновидів кандидатів і посад на підприємстві дуже широкий.

"В залежності від того, на яку позицію потрібна людина, ти звертаєш увагу ще й на особисті якості — soft skills. І якщо говорити про компанії "Епіцентр К", то іноді soft skills навіть беруть гору над професіоналізмом. Ми також звертаємо увагу на те, чого людина вже на свій вік досягла", — прокоментували в Департаменті зі зв'язків з громадськістю" Епіцентр К ".

У компанії KIVI (спеціалізується на розробці і виробництві смарт-телевізорів і сервісів) відзначили, що на співбесідах також багато часу приділяють оцінці гнучких навичок кандидата на ту чи іншу посаду.

"В першу чергу нас цікавить здатність кандидата до швидкої адаптації. Компанії готові платити більше людям, які активно занурюються в процес і швидко видають перші результати. При цьому в KIVI розроблена схема введення в посаду для кожного фахівця. Залежно від рівня компетенції співробітника і його завдань складається і затверджується план дій на найближчий місяць", — розповіла "Коментарям" PR-менеджер компанії KIVI Анастасія Кіосева.

За її словами, крім робочих завдань потенційних співробітників знайомлять з корпоративною культурою, з підрозділами компанії і проводять вивчення продукту. Також для здобувача роботи проводяться регулярні зустрічі з менеджерами по підбору персоналу.

"На таких зустрічах HR-менеджер з'ясовує, які труднощі виникають і чим можна допомогти. Потім сповіщає інших учасників процесу, вирішує питання, які "уповільнюють" введення в посаду нового співробітника. Ми хочемо, щоб адаптація проходила активно, але комфортно. Всі розуміють, що прихід на нове місце роботи — це великий стрес", — зазначила PR-менеджер компанії KIVI Анастасія Кіосева.

Крім технічних навичок, у компанії "Хуавей Україна" (підприємство, що займається розробкою, виробництвом і продажем устаткування телекомунікацій) звертають увагу на здатність працювати в команді і на комунікаційні навички, а також на відповідальність і орієнтування на результат.

"Однак найголовніше — це бажання вчитися і розвиватися. Оскільки ми працюємо в стрімкому бізнес-середовищі, наші співробітники повинні вміти швидко адаптуватися до змін і освоювати нові навички. Саме тому прагнення до саморозвитку грає насправді важливу роль. Звичайно, для кожної посади є свої спеціалізовані навички або вміння, якими повинен володіти кандидат, і на них звертають увагу ", — розповів" Коментарям "заступник керівника Департаменту персоналу компанії" Хуавей Україна "Володимир Білавка.

Раніше портал "Коментарі" писав, як провести відпустку без роботи правильно: прості поради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини