Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Вся надія на жінок: на які затребувані професії пропонують перенавчати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вся надія на жінок: на які затребувані професії пропонують перенавчати

Наступного року нові професії зможуть опанувати 1000 жінок

сьогодні, 18:41
Поділіться публікацією:

В Україні триває реалізація проєкту Reskilling Ukraine — навчання жінок на умовно чоловічі професії. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

Вся надія на жінок: на які затребувані професії пропонують перенавчати

Ілюстративне фото

За даними міністерства, 228 українок пройшли навчання та здобули професію водійок вантажівок та автобусів. Загалом до кінця 2024 року навчання пройдуть понад 300 жінок.

Заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна зазначила, що український ринок адаптується до нових реалій. “Українці опановують нові, більш затребувані професії, здобувають додаткові навички, підвищують кваліфікацію, щоб бути конкурентоспроможними”, — зазначила вона.

У міністерстві повідомили, що навчання за програмами OnTrack та BusDrive на сьогодні завершили 228 учасниць, 188 з них опанували професію водійки вантажівки (категорія С), 40 – водійки автобуса (категорія D).

За словами програмної менеджерки Reskilling Ukraine Єви Татарової, до кінця 2024 року навчання пройдуть усього понад 300 жінок. Наступного року навчальну програму планують розширити та додати нові професії, які зможуть опанувати близько 1000 жінок.

Наразі в межах проєкту формуються пілотні групи на навчання за професіями водійок вантажних автомобілів з причепом та напівпричепом (категорія СЕ), а також операторок екскаваторів та фронтальних навантажувачів.

У міністерстві уточнили, що участь у програмах можуть взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення та досвід водіння. Навчання є безоплатним і складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичних занять, які відбуваються в Київській або Тернопільській областях.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв про актуальні вакансії в Дніпрі




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини