Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Всього за кілька кліків: у "Дії" можна отримати гранти, щоб відкрити свій бізнес
commentss НОВИНИ Всі новини

Всього за кілька кліків: у "Дії" можна отримати гранти, щоб відкрити свій бізнес

У межах урядової програми "єРобота" українці можуть отримати гранти для створення або розвитку бізнесу

1 липня 2022, 23:16
Поділіться публікацією:
Українці, які втратили або шукають роботу, можуть спробувати відкрити свій бізнес та отримати гроші на власну справу у межах державного проєкту "єРобота". Оформити заявку можна за кілька кліків у "Дії". Про подробиці повідомили у Мінцифрі.
У межах урядової програми єРобота українці можуть отримати гранти для створення або розвитку бізнесу за трьома напрямами: мікрогрант для власної справи зі створенням робочих місць, створення садів та теплиць, розвиток та створення перероблювальних підприємств.
"Обирайте напрям, який вас цікавить, пишіть бізнес-план, робіть розрахунки власної справи і подавайте заявку на порталі Дія. У разі погодження гранту гроші надійдуть на окремий рахунок підприємця в Ощадбанк",- повідомила Валерія Іоан.
Відомо, що проєкт запущено за ініціативи Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Кабінету Міністрів України, Державною службою зайнятості України та державним банком "Ощадбанк".
Нагадаємо, що "Коментарі" писали про підводні камені проєкту "єРобота". Голова руху #SaveФОП та Спілки захисту підприємництва Сергій Доротич вважає, що ініціатива Кабміну – потрібна, навіть дещо запізніла. Але, продовжує він, важливе питання – як буде реалізовано ці програми.За його словами, якщо і нові програми виявляться програмами для обраних, для підприємств, які належать родичам, сім'ям наших можновладців – толку не буде. А частина виділених коштів буде розкрадена через так звані "прокладки". Економіка ж у результаті нічого не отримає. Щодо стимулювання розвитку тепличних господарств, виглядає дещо дивно, коли таку програму запускають улітку, вважає Сергій Доротич. Такі проєкти, пояснює він, логічно розвивати на початку року, щоб одержати ті ж самі огірки, помідори, зелень до того, як піде загальний урожай. А йдеться про суму від 5 до 7 млн грн, очікувану кількість грантів – 3000.

Всього за кілька кліків: у "Дії" можна отримати гранти, щоб відкрити свій бізнес

Заявку на отримання гранту можна оформити за кілька кліків (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини