Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В уряді сподіваються працевлаштувати 300 тис. людей завдяки грантам
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді сподіваються працевлаштувати 300 тис. людей завдяки грантам

В рамках єРобота можна отримати грант за шістьма напрямками

26 серпня 2022, 15:35
Поділіться публікацією:

В уряді сподіваються працевлаштувати 300 тис. людей завдяки грантам - фото 2

Безробітні отримають гранти для започаткування своєї справи

Впровадження урядових грантів у рамках проекту єРабота допоможе створити понад 300 тис. нових робочих місць. Про це повідомляє пресслужба уряду.

"Будь-який підприємець, який прагне розвивати свою справу чи створити нову, може отримати безповоротну допомогу від держави. Це також стимулюватиме створення робочих місць, яких потребують зараз українці. Ми розраховуємо, що реалізація всіх грантових програм у рамках проекту єРобота дасть можливість створити понад 300 тисяч нових робочих місць", — повідомила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Профільна міністерка також уточнила, що з дня старту – 1 липня і станом на сьогодні заявки на отримання грантів подали близько 10 тис. охочих. Більшість — 8,5 тис. чоловік — бажають отримати мікрогрант. 227 людей уже отримали свої гроші.

єРабота включає шість грантових програм. Зокрема, це програма для мікробізнесу, що передбачає отримання до 250 тис. грн на відкриття власної справи, на створення теплиць, на закладку саду та виноградарства, на створення та розвиток переробних підприємств, грант до 3,5 млн грн для ІТ -стартапів та до 30 тис. грн на навчання в ІТ-сфері. Особливість програми — у можливості онлайн-оформлення заявки через " Дію".

За оцінками НБУ, через погіршення економічних умов, а також вимушену міграцію у зв'язку із загрозою безпеці, безробіття в Україні підскочило до 35%. Цей показник міг бути ще вищим, якби мігранти залишилися в країні, а також якби частина чоловіків не була призвана до ЗСУ, зазначають у регуляторі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини