Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні збільшилась кількість працевлаштованих осіб з інвалідністю
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збільшилась кількість працевлаштованих осіб з інвалідністю

У 2023 році на 72 380 підприємствах працевлаштовано понад 403 тисяч осіб з інвалідністю

21 березня 2024, 14:38
Поділіться публікацією:

В Україні спостерігається зростання кількості працевлаштованих осіб з інвалідністю. За інформацією, наданою Комітетом з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, станом на 2023 рік, понад 403 тисячі осіб з інвалідністю знайшли роботу на 72 380 підприємствах країни, де використовують найману працю від восьми і більше осіб. Ця статистика виявилась ще більш вражаючою, враховуючи, що кількість таких підприємств зменшилася порівняно з попереднім роком.

В Україні збільшилась кількість працевлаштованих осіб з інвалідністю

Україна звітує про збільшення зайнятості серед осіб з інвалідністю

Вадим Струневич, заступник голови вищезгаданого комітету, отримав інформацію від Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, згідно з якою кількість працюючих осіб з інвалідністю зросла на 0,1% (або на 297 осіб) у порівнянні з минулим роком за аналогічний період.

Особливо важливо відзначити, що більшість осіб із інвалідністю в Україні, а саме понад 86,7%, мають інвалідність 2 або 3 групи. Це підкреслює актуальність та важливість зайнятості цих груп населення, особливо в контексті їхнього прагнення до економічної самостійності та інтеграції у суспільство.

В рамках державної політики з підтримки осіб з інвалідністю, Верховна Рада України прийняла закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо верифікації відомостей в окремих системах та реєстрах" №3191-ІХ. Законодавчий акт сприяє створенню ефективнішого механізму обміну інформацією між державними органами та інституціями, що відповідають за соціальний захист та зайнятість, включаючи обмін даними про осіб з інвалідністю.

Цей закон впроваджує інноваційний механізм обміну даними між Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю та Державною службою зайнятості, що значно полегшує процес пошуку роботи для людей з обмеженими можливостями. 

“Коментарі” писали, що у 2023 році в РФ на 30% зросла кількість чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини