Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні з приходом осені значно зросла кількість вакансій: кого шукають роботодавці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з приходом осені значно зросла кількість вакансій: кого шукають роботодавці

Кількість вакансій в Україні повернулася на докарантинний рівень

19 вересня 2020, 11:23
Поділіться публікацією:

Кількість вакансій в Україні повернулося до того рівня, на якому була на початку березня 2020 року, до початку карантину через пандемію коронавірусу. Про це свідчать дані "Опендатабот".

В Україні з приходом осені значно зросла кількість вакансій: кого шукають роботодавці

Так, за даними сайту Work.ua на початку березня поточного року було опубліковано 54 тис. вакансій, зараз на сайті 54,5 тис. вктивних вакансій. За прогнозами порталу, якщо Україну і світ не будуть стрясати кризи, то зростання вакансій слід очікувати вже через 4 квартали. Також очікується, що ринок праці може через рік повернутися до показників, які були на початку 2020 року.

Водночас кількість вакансій для IТ-фахівців, попри карантин, активно зростає. У перші тижні карантину, в кінці березня — початку квітня поточного року, на сервісі Djinni кількість таких вакансій скоротилася з 7,3 тис. До 4,2 тис. Але вже зараз кількість таких вакансій становить 9,9 тис.

Відзначається, що подібна картина спостерігається з вакансіями для IТ-фахівців. До карантину на сервісі пошуку роботи для IТ-фахівців Djinni було розміщено 7,3 тисячі активних вакансій.

Крім того, українці все частіше шукають роботу в інших країнах. Найпопулярнішими поки залишаються Польща, Чехія і Німеччина. Правда, і кількість вакансій в інших країнах також зростає. Так, згідно з даними порталу Jooble, на початку літа було 6,7 тис. вакансій для українців, в яких пропонували роботу за кордоном. На початку вересня вакансій значно зменшилася, проте минулого тижня кількість зросла до 7,2 тис.

Раніше "Коментарі" писали, що в ХХІ столітті робота в офісі є одним з найпоширеніших видів трудової діяльності. Здавалося б, у чому тут може бути проблема? Сидиш собі за комп'ютером в зручному кріслі і клацати собі по клавіатурі. Але така діяльність таїть в собі безліч небезпек для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини