Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні може з’явитися нова затребувана професія
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може з’явитися нова затребувана професія

В нашій країні досі не існувало такої професії

5 серпня 2021, 12:55 comments1073
Поділіться публікацією:

У всьому світі продюсери працюють зі сценаристами, а в Україні навіть не існує такої професії. І даремно, адже успіх фільму на 50% складається з ідеї й відмінно написаного сценарію. 

В Україні може з’явитися нова затребувана професія

Сценарист, фото з відкритих джерел

В Україні серед безлічі професій немає "Сценариста", немає навчальних програм і не готують фахівців за цим напрямом. Однак невдовзі все може змінитися, адже почалося системне дослідження кіноосвіти. Продюсерка компанії PSB films Белла Терзі наголошує, що професія сценариста необхідна, повідомляє 24 канал.

"Це як якби в будівництві не готували архітекторів – що ми можемо побудувати без них? Українська кіноіндустрія надзвичайно потребує якнайшвидшого оновлення навчальних програм та поповненні фахівцями практично всіх кінопрофесій", – розповідає вона.

Хоч і сценаристів за професією в Україні не готують, але працювати ним можна і без спеціальної освіти. Усе завдяки курсам сценарної майстерності. 

Сценарист створює ідейну основу для культурних шедеврів: фільмів, серіалів, театральних п'єс, рекламних роликів, кліпів і навіть ігор.

Робота сценариста схожа на письменницьку, але є велика відмінність — його текст призначений для відтворення в дії, а не для звичайного читання. Для сценаріїв фільмів важливо, щоб те, що відбувається, було зрозуміло без пояснень з-за кадру.

Сценарист створює повне керівництво того, що побачить у кінцевому підсумку глядач. Сценарій повинен містити докладні описи місця дій, репліки і як вони вимовляються, що в цей час роблять герої, як вони виражають свої емоції, їхні характери та звички.

Робота над сценарієм починається із синопсиса — короткого опису. Готується опис дійових осіб, їхніх біографій та зовнішності. Також на підготовчому етапі весь задум ділиться на сцени та епізоди, додаються ремарки.

В Україні проведуть комплексне опитування представників кіногалузі: роботодавців з різних секторів індустрії, представників вишів і коледжів, студентів випускних курсів і фахівців, які нещодавно завершили навчання тощо.

Дослідження допоможе зрозуміти стратегію розвитку кіноосвіти в Україні та встановити розбіжності між потребами ринку та обсягом підготовки фахівців за наявними освітніми програмами в галузі кіно. Оприлюднення результатів дослідження заплановано на кінець вересня 2021 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, яка найбільш чоловіча професія і хто такі бокораші.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини