Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні хочуть ввести нові штрафи для таксистів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть ввести нові штрафи для таксистів

Для таксистів в Україні хочуть запровадити спеціальні патенти

6 серпня 2020, 13:02 comments1416
Поділіться публікацією:

В Україні можуть увести нові податки та штрафи для нелегальних таксистів. Такі зміни передбачає законопроєкт "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання діяльності з надання послуг з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі та легковими автомобілями на замовлення".

В Україні хочуть ввести нові штрафи для таксистів

Так, таксисти матимуть змогу працювати лише за наявності патенту на здійснення внутрішніх перевезень пасажирів легковими автомобілями. Документ видається фізичній особі строком на один рік або на один місяць. Ціна патент складатиме суму у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня відповідного року. Штраф за відсутність патенту — 3400 грн. Така ж сума штрафу передбачена і за надання інформаційних послуг з організації перевезень на таксі на замовлення особи, відомості про яку не включено до Реєстру автомобільних перевізників, у тому числі замовлення через вебсайти, номери телефонів, додатки.

Як йдеться у пояснювальній записці до проєкту закону, на сьогодні обсяг ринку внутрішніх перевезень на таксі та легковими авто на замовлення становить близько 40 млрд грн на рік (ринок інформаційних послуг — близько 4 млрд грн). При цьому, кількість осіб, залучених у перевезеннях, дорівнює близько 220 тисячам, але 98% з них працюють неофіційно.

Очікується, що закон спричинить додаткове наповнення бюджету близько 800 млн грн на рік.

Документ перебуватиме на обговоренні до вересня.

Нагадаємо, з’явився мобільний додаток, що дозволить пасажирам винагороджувати водіїв таксі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини