Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В Україні число безробітних може значно перевищувати офіційні дані, - ФРІ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні число безробітних може значно перевищувати офіційні дані, - ФРІ

На думку глави Федерації роботодавців України Руслана Іллічова, безробітних в Україні може бути більше мільйона

21 серпня 2020, 13:24
Поділіться публікацією:

З початку введення карантинних заходів в Україні офіційно втратили роботу майже півмільйона громадян. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість безробітних збільшилася на 67%. Всього, станом на 20 серпня, статус безробітних мають майже 488 тисяч українців, допомогу отримують 411 тисяч осіб, про що свідчать дані Державної служби зайнятості.

В Україні число безробітних може значно перевищувати офіційні дані, - ФРІ

Однак, за словами генерального директора Федерації роботодавців України Руслана Іллічова, рівень прихованого безробіття в Україні значно вищий.

"Людина, яка повернулася з-за кордону, була у трудовій міграції, тут ніде не влаштувалася, ніде не стала (на облік по безробіттю, — прим. ред.). Людина, яка була зайнята неофіційно, і навіть людина, яка була звільна і не пішла отримувати статус безробітного — такі теж є. Ми вважаємо, їх набагато більше, ніж 500 тисяч, можливо, мільйон і навіть більше, ніж мільйон", — запевняє Іллічов.

Однак, за офіційними даними, зараз спостерігається позитивна динаміка. При цьому Нацбанк прогнозує, що в разі наступної хвилі пандемії роботу може втратити кожен десятий українець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини