Головна Новини Суспільство робота і кар'єра В ISW пояснили, коли "великий наступ" росіян досягне своєї кульмінації
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW пояснили, коли "великий наступ" росіян досягне своєї кульмінації

Американські аналітики вважають, що великих перемог під час наступу росіянам не бачити

20 березня 2023, 07:38
Поділіться публікацією:

"Великий наступ" росіян, який вони почали ще взимку, так і закінчиться нічим. Російські загарбники залишаться без досягнення вагомих перемог. Наразі наступальні операції росіян близькі до своєї кульмінації. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW пояснили, коли "великий наступ" росіян досягне своєї кульмінації

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Аналітики стверджують, що росіяни не досягають поставлених цілей, наприклад із тактичного захоплення Бахмута. Крім того, у них є проблеми з настанням і в районі Авдіївки та Вугледару.

"Нещодавнє наступ на Авдіївку призвело до великих втрат з боку Росії, еквівалентних одній роті", — зазначають у ISW.

Також через необхідність посилення підрозділів, що знаходяться під Вугледаром, росіяни погіршують стан наступу в Донецькій області.

"155-а бригада морської піхоти зазнала катастрофічних втрат у живій силі та техніці під час постійних невдалих атак на Вугледар у листопаді 2022 року та лютому 2023 року, і російське військове керівництво, ймовірно, значною мірою покладається на резервні частини 98-ї повітряно- дес дивізії, щоб компенсувати ці втрати", — зазначають аналітики.

Також до району Вугледару переміщають деякі частини 8-ї повітряно-десантної дивізії, яка розташована в районі Кремінної Луганської області. Це "свідчіть рівень відчаю з боку російського командування".

Підсумовуючи, в ISW заявили, що наступи на Бахмут, Вугледар, а також по лініях Авдіївка-Донецьк та Сватів-Кременна не принесли росіянам нічого, окрім тактичних досягнень. Зараз, на думку аналітиків, Україна має можливість перехопити ініціативу і розпочати контрнаступ.

До речі, за спостереженнями ISW, минулої доби ЗСУ провели локалізовану контратаку на південний захід від Бахмута.

Читайте також на порталі "Коментарі" — членство Фінляндії та Швеції в НАТО на паузі: чи може змінитися позиція Туреччини та Угорщини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини