Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Україна та Японія підписали меморандум про співпрацю: нові перспективи для інвестицій
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Японія підписали меморандум про співпрацю: нові перспективи для інвестицій

Меморандум підписано із Японською організацією зовнішньої торгівлі

сьогодні, 16:31
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 10 жовтня у Києві відбулася важлива зустріч між Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та головою Японської організації зовнішньої торгівлі (JETRO) Норіхіко Ішігурою. Учасники обговорили ключові питання, пов'язані з відновленням України, особливо в енергетичній сфері. На зустрічі також були присутні представники японських компаній і Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії. Про це повідомляє Урядовий портал. 

Україна та Японія підписали меморандум про співпрацю: нові перспективи для інвестицій

Денис Шмигаль та Норіхіко Ішигурою. Фото: kmu.gov.ua

Денис Шмигаль висловив вдячність Японії за підтримку та допомогу в постачанні необхідного обладнання, а також наголосив на важливості залучення японських компаній до проєктів з децентралізації генерації та розвитку відновлювальних джерел енергії. Крім того, він підкреслив вагомий внесок Японії в гуманітарне розмінування в Україні.

Окрему увагу було приділено питанням навчання саперів та технічній допомозі, яку Японія надає для розмінування територій, постраждалих від бойових дій. Японські компанії висловили готовність брати активну участь у процесі відновлення України та співпрацювати з українськими бізнесами.

Завершенням зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю між JETRO та офісом UkraineInvest, що має на меті посилити інвестиційну співпрацю між країнами. Денис Шмигаль зазначив, що ця угода відкриває нові можливості для інвестицій і розвитку технологій в Україні, а також сприятиме зміцненню ділових відносин між українськими та японськими компаніями.

Японські інвестори зможуть зміцнювати свої ділові відносини з українськими компаніями та обирати найперспективніші проєкти для своїх вкладень. Впроваджувати нові підходи й технології, які сприятимуть розвитку нашої економіки. Очікуємо, що ця співпраця принесе багато плідних результатів, — відзначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну місію в Україні. В ході зустрічі Шмигаль висловив вдячність Японії за підтримку резолюцій ООН, Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, а також за підписання безпекової угоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини