Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Участь Трампа у президентських виборах хочуть заборонити у десятках штатів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Участь Трампа у президентських виборах хочуть заборонити у десятках штатів: деталі

У понад 20 штатах процеси розгляду доказів продовжуються

6 січня 2024, 07:40 comments3418
Поділіться публікацією:

Процедуру виключення Дональда Трампа із виборчих списків майбутніх президентських виборів ініціювали у 34 штатах США. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Участь Трампа у президентських виборах хочуть заборонити у десятках штатів: деталі

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, у ряді випадків відповідні позови в судах було відхилено, але у понад 20 штатах процеси розгляду доказів продовжуються. Повідомляється, що як мінімум у 20 штатах це питання залишається невирішеним.

Справи, пов'язані з виключенням Трампа з виборчих списків, ґрунтуються на пункті 14 виправлення Конституції США. Вона покликана позбавляти можливості обіймати державні посади всіх, хто раніше перебував на держслужбі та брав участь у повстанні чи заколоті.

Варто нагадати, що 28 грудня керівник виборчої комісії штату Мен Шенна Білоуз виключила Трампа із виборчого бюлетеня на виборах 2024 року. Рішення засноване на 14-й поправці Конституції США, яка забороняє участь у виборах організаторів та учасників заколоту, яким суд визнав штурм трампістами Капітолію 6 січня 2021 року.

20 грудня Верховний суд штату Колорадо також заборонив Трампу брати участь у праймеріз на території штату через 14 поправку. Команда Трампа подала апеляцію на це рішення до Верховного суду США. Засідання за скаргою заплановане на 4 січня 2024 року. Рішення суду, ймовірно, буде застосовано на території усієї країни.

Дональд Трамп заперечує правопорушення, пов'язані зі штурмом Капітолію, та вважає юридичні претензії безпідставними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Путін на прямому зв'язку з Трампом: як Україна може зламати план Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини