Головна Новини Суспільство робота і кар'єра У Південній Кореї зробили заяву про постачання зброї в Україну: чи враховуватимуть позицію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Кореї зробили заяву про постачання зброї в Україну: чи враховуватимуть позицію РФ

Сеул уважно стежитиме за тим, як Росія діятиме надалі

21 червня 2024, 15:44 comments1436
Поділіться публікацією:

Південна Корея визначить обсяг постачання зброї в Україну залежно від позиції Росії щодо Північної Кореї. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив радник національної безпеки Південної Кореї Чан Хо Чжин, повідомляє "Yonhap".

У Південній Кореї зробили заяву про постачання зброї в Україну: чи враховуватимуть позицію РФ

Південна Корея. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що Південна Корея розгляне можливість постачання зброї в Україну після того, як лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і російський диктатор Володимир Путін підписали пакт, який зобов'язує до взаємної оборони у разі війни.

"Існують різні варіанти надання зброї, і наша позиція щодо останніх подій між Росією та Північною Кореєю залежить від того, як Росія діятиме надалі", — заявив Чан Хо Чжин.

Сеул може змінити свою позицію щодо постачання озброєння Україні у світлі нового оборонного пакту між Північною Кореєю та Росією. Угода про "всеосяжне стратегічне партнерство", підписане диктаторами КНДР і РФ, передбачає "негайну" взаємодопомогу у разі агресії проти однієї зі сторін.

Це спонукало Південну Корею до перегляду своєї політики щодо непрямої підтримки України, яка досі обмежувалася гуманітарною допомогою та розвідкою.

Потенційна зміна політики Сеула може стати значним кроком для України, яка бореться проти російської агресії з 2014 року. Південна Корея як один із провідних світових виробників зброї може надати Україні широкий спектр озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російський диктатор Володимир Путін заявив, що буде "дуже великою помилкою", якщо Південна Корея надасть Україні летальну зброю після того, як Сеул припустився такої можливості у відповідь на прихильність Росії до військової співпраці з Північною Кореєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини