Головна Новини Суспільство робота і кар'єра У Держдепі відповіли, на який крок підуть США, якщо РФ розширить фронт в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Держдепі відповіли, на який крок підуть США, якщо РФ розширить фронт в Україні

У США натякнули, що можуть дозволити Україні стріляти на більшу відстань

3 липня 2024, 08:20
Поділіться публікацією:

Якщо російські війська намагатимуться розширити нинішній фронт, то Україні дозволять вести вогонь на більшу відстань. Як передає портал "Коментарі", про це під час слухань у Комітеті Палати представників із міжнародних відносин заявив помічник Держсекретаря з питань Європи Джеймс О'Брайєн, пише "Голос Америки".

У Держдепі відповіли, на який крок підуть США, якщо РФ розширить фронт в Україні

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

Наразі, за словами О'Брайана, РФ втрачає здатність наступати через знищення Україною російських потужностей поблизу кордонів.

Він додав, що пріоритетом США було надати зброю та зосередити її "в областях гострої необхідності".

"Ми спостерігаємо різкі зміни у здатності Росії підтримувати свою кампанію проти України через втрату об'єктів у зоні, де дозволено вести вогонь", – висловився чиновник.

Зазначимо, багато чиновників у Сполучених Штатах Америки (США) і за кордоном наполягають на тому, щоб Білий дім скасував усі обмеження щодо застосування Збройними силами України (ЗСУ) американського озброєння проти території Росії. Про це повідомляє "Defense News".

У матеріалі йдеться, що незадовго до червневої зустрічі в Брюсселі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, під час розмови з журналістами, заявив про підтримку дозволу Україні завдавати ударів по Росії західним озброєнням.

Генсек наголосив на двох моментах: близьке розташування Харкова до кордону та лінії фронту ускладнює для України захист; уникнення ескалації не повинно бути тягарем для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українці це давно просили: Блінкен анонсував новини для України перед самітом НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини