Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Трудова міграція з України: негативні наслідки для держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Трудова міграція з України: негативні наслідки для держави

Зусилля української влади, спрямовані на зниження потоку міграції і повернення українців додому, поки неефективні

15 березня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

Польське Управління у справах іноземців офіційно заявило, що вид на проживання в Польщі отримали вже понад 250 тис українців. Більшість з них молодше 40 років, тобто знаходяться в активному, працездатному віці.

Трудова міграція з України: негативні наслідки для держави

Трудова міграція з України- фото з відкритих джерел

Народний депутат України VI — IХ скликань Дмитро Шпенов вважає , що зазначені цифри свідчать, що всі зусилля української влади, спрямовані на зниження потоку міграції і повернення українців додому, поки неефективні. Тільки в 2019 році до Польщі виїхали 476,2 тис українських громадян, в Чехію — 135,4 тис, до Німеччини — 83,8 тис.

"Трудові мігранти отримують короткострокові дозволи на перебування в державах ЄС. Для нас це люди, які можуть повернутися в Україну. Вони ж є одними з головних інвесторів національної економіки. За даними НБУ, в 2020 році українські трудові мігранти перерахували на батьківщину 12,1 млрд дол. багато в чому завдяки цим грошам нашій країні вдається підтримувати стабільність курсу гривні в умовах економічної кризи ", — говорить Шпенов.

Нардеп підкреслив, що на відміну від трудової міграції, отримання нашими мігрантами виду на проживання в країнах ЄС означає, що, швидше за все, вони не збираються повертатися до України. Це непоправна втрата кваліфікованих трудових ресурсів, яка негативно позначиться на українській економіці вже через 3-5 років. Щорічно населення нашої країни скорочується на 300-400 тис людей. На жаль, влада не робить рішучих кроків, щоб протистояти демографічну катастрофу.

"Якщо подивитися на актуальний порядок денний нашої влади, ви знайдете там все що завгодно, крім протистояння демографічній кризі і стимулювання економіки. Ці два питання нерозривно пов'язані. Економіку необхідно піднімати і нарощувати темпи її зростання, але хто буде це робити через 10-20 років ? Можливо, РНБО знає правильні відповіді, але час стрімко йде ", — резюмує Дмитро Шпенов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини