Тисячі паспортів в Україні стали недійсними: що робити

Причина - новації міграційної служби

Через зміни в літерації, запроваджені Міграційною службою України, недійсними стали тисячі закордонних паспортів. Про це повідомляють Коментарі" з посиланням на пост адвокатки Лесі Стецків.

"Негайно скасуйте це свавілля!!! Через якісь зміни в літерації недійсними стали тисячі закордонних паспортів. І мій теж, - написала Леся Стецків. - Бо в ID я Lesia, а в закордонному паспорті Lesya. Чи ви з розуму зійшли? Не я вписувала своє ім'я в ці документи. Держава придумує нові літерації і тисячі людям треба вишиковуватись в черги? В паспорті моя біометрія, моє фото. Це я! Одна і та сама людина! В честь чого мені змінювати закордонний паспорт? Мені немає чим займатись, куди гроші витрачати, час? А візи багаторічні за купу грошей? Вийде строк дії - зміню на новий з новою літерацією. В чому проблема?"

Адвокатка припускає, що справжня причина недоречних новацій, бажання заробити:

"Я думаю все як завжди про гроші. Треба зібрати з людей за нові паспорти, - припускає Леся Стецків. - І це я в Києві. А якщо люди за кордоном? В окупації? Маразм. Сподіваюсь, що той хто це придумав понесе покарання".

Перевірити, чи дійсний ваш паспорт можна за посиланням.

Нагадаємо, що в Україні триває ліквідація наслідків нічних ракетних ударів - окрема увага приділяється відновленню енергопостачання в Харкові. Загалом, Росія випустила по Україні цієї ночі 81 ракету, зокрема вони вдарили по трьох теплоелектростанціях. А через атаку на Запорізькій АЕС увімкнули "останню лінію захисту".

НАЕК "Енергоатом" повідомляє, що остання лінія зв’язку електропостачання була відключена 9 березня о 3:53 ночі. Таким чином для підтримки роботи були увімкненні дизельні генератори. Проте пального на їх роботу вистачить лише на 10 днів.