Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Шмигаль розповів, наскільки з 1 липня зростуть військові пенсії та виплати учасникам бойових дій
commentss НОВИНИ Всі новини

Шмигаль розповів, наскільки з 1 липня зростуть військові пенсії та виплати учасникам бойових дій

Щомісячні доплати для військових пенсіонерів складуть 2000 гривень

12 липня 2021, 15:03
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль  у своєму телеграм-каналі анонсував підвищення пенсій військовим пенсіонерам і виплат для учасників бойових дій. Збільшення виплат торкнеться більше 440 тисяч українців!

Шмигаль розповів, наскільки з 1 липня зростуть військові пенсії та виплати учасникам бойових дій

З 1 липня підвищуються виплати військовим пенсіонерам. Фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль назвав це рішення ініціативою президента України Володимира Зеленського. Справа в тому, що ще в 2017 році були внесені зміни в закон про індексацію грошових доходів населення. Через 4 роки питання індексації пенсій для військових досі не було врегульовано. Тому нині пенсії, які були призначені до і після 2018 року, відрізняються майже удвічі. Тому уряд і запланував виправити цей недолік.

Вже на наступному засіданні Кабміну планується прийняти рішення, розроблене Міністерством соцполітики, яке стосуватиметься підвищення пенсій військовослужбовцям-пенсіонерам для зменшення існуючих диспропорцій.

Так, з 1 липня планується ввести щомісячні доплати в розмірі 2000 гривень, встановивши мінімальні пенсійні виплати для пенсіонерів-військовослужбовців не менше 3854 гривень. Ця "індексація" торкнеться близько 400 тисяч українців.

Крім того, за словами Дениса Шмигаля, передбачено і підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тисяч українців зі статусом УБС отримають збільшені на 700 гривень щомісячні виплати.

Раніше, депутат Верховної Ради Денис Костюк у коментарі нашому виданню розповів, як завдяки новому законопроєкту підвищаться пенсії всіх громадян країни. Причому зростання пенсій буде прив'язано до зростання прожиткового мінімуму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини