Головна Новини Суспільство робота і кар'єра "Шевченко більш доброзичливий до росії, ніж Павелко", - іспанська спортивна газета Marca
commentss НОВИНИ Всі новини

"Шевченко більш доброзичливий до росії, ніж Павелко", - іспанська спортивна газета Marca

В Іспанії вважають, що Андрій Шевченко може сприяти поверненню російського футболу на міжнародну спортивну арену через його зв'язки з Романом Абрамовичем

6 березня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Авторитетне іспанське видання Marca провело свій аналіз ситуації у футбольному керівництві України у контексті спільної заявки Іспанії та Португалії з нашою країною на проведення ЧС-2030. У великому матеріалі окремим розділом є питання повернення російського футболу на міжнародну арену. Автори статті пишуть, що російське керівництво лобіює цю тему через колишнього президента "Челсі" та друга Андрія Шевченка Романа Абрамовича, цитує матеріал FanDay.

"Шевченко більш доброзичливий до росії, ніж Павелко", - іспанська спортивна газета Marca

Шевченко та Абрамович. Фото: з відкритих джерел

"Нейтральний для України та Росії Абрамович вже брав участь в організації мирних переговорів між двома країнами. Незважаючи на те, що з початку війни Шевченко повністю підтримав свою країну, у Москві його вважають більш доброзичливим, ніж Павелка, через зв'язки з Абрамовичем", – пишуть автори іспанської газети.

Автори зазначають, що зв'язалися з Шевченком щодо його планів потрапити до УАФ, проте екс-тренер збірної України у коментарі їм не відмовив.

Marca наголошує, що чинний президент УАФ Павелко справді відстоює позицію про неприпустимість повернення російських команд до міжнародних турнірів. Його переобрання членом конгресу УЄФА допоможе зміцнити цю позицію. Інакше і, якщо він залишить місце глави УАФ, ситуація може змінитися.

"Конгрес УЄФА в Лісабоні 5 квітня — це ключовий день у цій історії. Павелко сподівається, що його затвердять як член ще на чотири роки. Для росіян його перемога не буде хорошим знаком, оскільки риторика Павелко зосереджена на його опозиції до Росії", — наголошують журналісти.

Газета нагадує, що поставити Шевченка новим керівником УАФ хотіли у грудні минулого року шляхом проведення незаконного конгресу. Але "спроба цього футбольного перевороту провалилася". На захист Андрія Павелка виступили УЄФА та ФІФА, які попередили про недопущення політичного втручання у роботу національної футбольної асоціації.

Варто нагадати, за даними Bloomberg, Андрія Шевченка та Романа Абрамовича пов'язує багаторічний спільний бізнес.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини