Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Шанси на найм в IT: скільки відсотків українців отримують роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

Шанси на найм в IT: скільки відсотків українців отримують роботу

Українці разом з португальцями та угорцями мають найвищі шанси отримати роботу в IT.

22 березня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадяни України мають одні з найвищих шансів знайти роботу в IT, порівняно з громадянами інших країн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс пошуку роботи Djinni.

Шанси на найм в IT: скільки відсотків українців отримують роботу

Українці мають одні з найвищих шансів отримати роботу в IT. Фото з відкритих джерел

На одному з найбільших ресурсів з пошуку роботи в сфері IT - Djinni, від початку року зареєструвалось 16,5 тис. нових кандидатів на пошук роботи, які представляють 123 країни світу. З них близько 10 тис. – це українці, що становить 63% загальної кількості зареєстрованих.

Від початку року на ресурсі Djinni знайшли роботу 2578 осіб. 87% з яких виявились з України. Таким чином на ресурсу з пошуку роботи в IT показник найму серед українців становить 23%. Тобто кожен п’ятий зареєстрований українець отримав роботу в сфері IT. Це один з найвищих показників. Більше лише в Португалії – 29%, тобто майже кожен третій португалець отримує роботу. На третьому місці серед тих, хто має одні з кращих шансів на найм виявились угорці – 22%. Також популярними серед роботодавців виявились громадяни Іспанії, Болгарії, Польщі та Чехії.

Найгіршими кандидатами виявились громадяни з Німеччини, Грузії та Нігерії, який беруть 3%, 2% та 1% відповідно від кількості усіх зареєстрованих користувачів. Згідно з показниками Djinni з 715 нігерійців зареєстрованих на рекрутинговій платформі, роботу отримали лише 7 кандидатів.

Шанси на найм в IT: скільки відсотків українців отримують роботу - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики порівняння ціни в Польщі та Україні.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за мінімальною зарплатою. До списку потрапила і Україна, тепер відомо на якому вона місці у 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини