Головна Новини Суспільство робота і кар'єра САП і Нацполіція провели обшуки в НАБУ: до чого приведе конфлікт антикорупціонерів
commentss НОВИНИ Всі новини

САП і Нацполіція провели обшуки в НАБУ: до чого приведе конфлікт антикорупціонерів

Співробітники САП та Нацполіції прийшли з обшуками у НАБУ. Як відзначає журналіст Юрій Бутусов, співробітники НАБУ шоковані діями Клименка, який залучив до справи один із найбільш корумпованих підрозділів Нацполу

22 травня 2024, 18:05
Поділіться публікацією:

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з Нацполіцієй проводить обшуки у НАБУ. Як повідомив журналіст Юрій Бутусов, ця подія є безпрецедентною та шокуючою.

САП і Нацполіція провели обшуки в НАБУ: до чого приведе конфлікт антикорупціонерів

НАБУ

За його словами, з санкції спеціального антикорупційного прокурор Олександра Клименка прокурори САП та співробітники департаменту стратегічних розслідувань Нацполіціі проводять обшуки у одного з детективів спецпідрозділу НАБУ, який проводив роботу під прикриттям. Підставою для обшуків стала справа про розголошення даних досудового розслідування.

"Співробітники НАБУ відверто шоковані, що керівник САП Клименко, сам колишній детектив НАБУ, залучив до дій проти НАБУ ДСР Нацполіціі — один з найкорумпованіших правоохоронних підрозділів, який виконує команди всесильного заступника голови офісу президента Олега Татарова — який свого часу був одним з підозрюваних у справі НАБУ",
— підкреслив Бутусов.

Як підкреслив журналіст, підрозділ агентів під прикриттям є найбільш таємним у НАБУ, і те, що Клименко фактично надав поліції та Олегу Татарову доступ до багатьох матеріалів роботи цього підрозділу, повинно мати дуже серйозні наслідки.

При цьому Бутусов переконаний, що сьогоднішня акція САП продемонструвала конфлікт між двома антикорупційними органами. Його наслідки, додає журналіст, будуть непередбачуваними, оскільки справа може зачепити багатьох керівників.

З боку САП необхідність термінових обшуків пояснюється витоком інформації по одній з найрезонансніших кримінальних справ, яка стосується одного з ключових організаторів однієї великої корупційної схеми.

При цьому Бутусов припустив, що обшуки у НАБУ можуть бути не останніми, і серед фігурантів можуть опинитись високопосадовці антикорупційного бюро.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи є сенс у роботі НАБУ  і САП.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини