Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Росія продовжує атаки на українські порти: пошкоджено судно з кукурудзою
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія продовжує атаки на українські порти: пошкоджено судно з кукурудзою

РФ пошкодила судно в порту Південний

сьогодні, 16:11
Поділіться публікацією:

Російські війська вкотре завдали удару по українській інфраструктурі, пошкодивши цивільне судно в порту Південний, завантажене кукурудзою для експорту. У ніч на 6 жовтня під вогонь потрапило судно "PARESA" під прапором Сент-Кітс і Невіс, на борту якого було близько 6 тисяч тонн української кукурудзи. На щастя, 15 членів екіпажу, громадяни Єгипту та Сирії, не постраждали. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

Росія продовжує атаки на українські порти: пошкоджено судно з кукурудзою

РФ пошкодила судно у порту Південний. Фото: Міністерство розвитку громад та територій України

Це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень від російських атак. Раніше агресор завдав удару по судну, яке транспортувало пшеницю до Єгипту. Росія намагається вплинути на роботу Українського морського продовольчого коридору, що ставить під загрозу глобальну продовольчу безпеку.

Росія продовжує атаки на українські порти: пошкоджено судно з кукурудзою  - фото 2
Росія продовжує атаки на українські порти: пошкоджено судно з кукурудзою  - фото 3
Росія продовжує атаки на українські порти: пошкоджено судно з кукурудзою  - фото 4

За словами Віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олексія Кулеби, удари спрямовані на дестабілізацію українських експортних поставок. Країна-агресор заявляє, що знищує військові вантажі, однак це не відповідає дійсності — всі удари спрямовані на цивільні судна та інфраструктуру.

Росія також активно обстрілює прикордонні райони України. Нещодавно під обстрілом в Ізмаїльському районі постраждали двоє водіїв вантажівок, а було пошкоджено зерносховища, вантажівки та будівлі на переправі "Орлівка", яка з'єднує Україну з Румунією через Дунай.

Попри агресію, Український морський продовольчий коридор продовжує функціонувати. Завдяки його роботі вже експортовано понад 70 млн тонн вантажів до країн Африки, Азії та Європи, що дозволяє забезпечувати мільйони людей продовольством у всьому світі.

Нагадаємо, згідно з оперативними даними ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ), у період з січня по вересень 2024 року українські морські порти обробили 74 мільйони тонн вантажів. Це значний приріст порівняно з тим самим періодом минулого року, коли показник становив 41,1 мільйона тонн. Основним джерелом вантажообігу стала аграрна продукція, яка складає 46,3 мільйона тонн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини