Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Робота в армії: де шукати вакансії та які спеціалісти потрібні
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота в армії: де шукати вакансії та які спеціалісти потрібні

Шукаєте вакансії в армії? Дізнайтеся, які фахівці потрібні та де їх можна знайти.

22 квітня 2024, 12:20 comments1588
Поділіться публікацією:

Кількість доступних позицій в українській армії не публікується, але територіальні центри комплектування та соціальної підтримки стверджують, що Збройні Сили України потребують спеціалістів у всіх галузях. Колишні військкомати залишаються головними рекрутерами, але не єдиними. Шукати роботу в армії можна й іншими способами, наприклад, звернутися безпосередньо до бригади або підрозділу.

Робота в армії: де шукати вакансії та які спеціалісти потрібні

Портал "Коментарі" розповідає, кого зараз шукають у Збройних Силах, які вакансії доступні в різних підрозділах та де можна знайти роботу для тих, хто хоче працювати в армії.

Наразі армія найбільше потребує кандидатів на бойові посади. Також на фронті відчутний дефіцит фахівців зі снайпінгу – як інструкторів, так і стрільців. Крім того, є потреба в IT-спеціалістах, особливо операторах БПЛА. Кандидатів відбирають з урахуванням їх стану здоров’я, морально-психологічних якостей та відповідності вимогам військової служби, після чого їх направляють до навчального центру. Там їм можуть запропонувати різноманітні посади, такі як командири бойових машин, навідники або механіки-водії.

Багато добровольців, які вступають на контрактну службу, виражають бажання приєднатися до певної бригади чи підрозділу. Якщо кандидат прагне служити в конкретній військовій частині чи підрозділі, він отримує рекомендаційний лист від цієї частини, що свідчить про попередню погодженість його кандидатури командуванням. Після цього проводиться остаточна перевірка. Якщо немає жодних протипоказань для військової служби, кандидата направляють до навчального центру, де він укладає контракт і після проходження навчання призначається до підрозділу, куди попередньо пройшов відбір.


Які вимоги до бажаючих вступити до ЗСУ

Основні вимоги для тих, хто бажає отримати контрактну роботу у війську, однакові:

Медична придатність до військової служби згідно з медичними показниками.

Фізична підготовка та стійкість психологічного стану.

Освіта на рівні повної середньої.

Вік від 18 років.

Відсутність судимостей.

Наразі територіальні центри відповідають за набір до Збройних Сил України, тоді як інші підрозділи Збройних Сил самостійно здійснюють набір контрактників.

Вакансії та умови роботи у Силах оборони:


"Гвардія наступу"

Це штурмові бригади, що складаються з Національної гвардії України, Національної поліції України та Прикордонної служби, які оголосили про набір кандидатів на безліч позицій. Щоб приєднатися до бригад, можна скористатися кількома шляхами: заповнити анкету на веб-сайті, звернутися на гарячу лінію за номером 080 010 00 20, або записатися через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання.

Штурмові підрозділи формуються на базі воєнізованих формувань:

Бригада "Лють" — Національна поліція;

"Сталевий кордон" — Держприкордонслужба на базі 15-го мобільного прикордонного загону;

"Буревій", "Рубіж", "Червона Калина", "Спартан", "Кара-Даг", "Азов", "Хартія" — Національна гвардія.

До "Гвардії наступу" приймаються виключно добровольці на контрактній основі, вони обираються за досвідом та мотивацією. Особи з судимістю не розглядаються.


Бригада "Азов"

Бригада шукає піхотинців, артилеристів, танкістів, зв'язківців, а також медичний персонал, такий як фельдшери, хірурги, анестезіологи. Крім цього, потрібні спеціалісти у службі забезпечення, такі як діловоди, логісти, кухарі, сантехніки, слюсарі та автомеханіки. За словами представників бригади, попередній бойовий досвід не є обов'язковим, і можливі переводи з інших військових частин. Протягом базового курсу бойової підготовки, який є стандартом для всіх новобранців, навіть особи з попереднім досвідом будуть проходити скорочений курс.

Новобранці підписують контракт, який діятиме до завершення воєнного стану.

Заповнити анкету можна на веб-сайті бригади. Рекрутингові центри розташовані у Києві, Львові, Дніпрі, Одесі та Рівному.


Батальйон "Вовки Да Вінчі"

Шукають кулеметників, піхотинців, операторів БПЛА. Також у медичній службі батальйону "УЛЬФ" потрібні анестезіологи, хірурги, травматологи та бойові медики, а також кухар, діловод та водій.

Підрозділ Збройних Сил України під назвою "Вовки да Вінчі" відкриває можливість прийому нових осіб як у разі мобілізації, так і за контрактом. Для того щоб подати заявку, можна скористатися онлайн-анкетою на веб-сайті.


3-тя Окрема Штурмова Бригада ЗСУ

Ця бригада відома як колишній полк "Азов", запрошує добровольців як на мобілізаційні, так і контрактні посади. Бригада багато відкритих вакансій. До складу бригади потрібні вогнеметники, стрільці, розвідники, медичний персонал, військові механіки та водії. Максимальний вік для контракту — 44 роки, а для мобілізації — до 58 років. Бригада ставить високі вимоги до фізичної підготовки, і обов'язковим є 30-денний курс молодого бійця. Щоб звернутися до 3-ї Окремої Штурмової Бригади, слід скористатися анкетою на веб-сайті або зателефонувати за номером рекрутингового центру: 068 430 80 02. Центри розташовані у Києві та Дніпрі.


Головне управління розвідки

ГУР не розголошує конкретні вакансії, проте запрошує зацікавлених осіб приєднатися до роботи в підрозділі Міністерства оборони. Для цього слід заповнити анкету, яка доступна на їхньому веб-сайті, або надіслати заявку за вказаним поштовим адресом.


Спецпідрозділ Головного управління розвідки "Kraken"

Проводить набір на курс молодого бійця. Для цього створено телеграм-бот, який містить анкети як для військових, так і для цивільних осіб. Хоча конкретні вакансії не вказані, вимагається висока фізична та психологічна підготовка.


Національна гвардія України

Оголошує набір на контрактну службу. Основні вимоги до кандидатів у Нацгвардії: придатність за станом здоров’я, яка передбачає медичний огляд та психологічне тестування. Наявність вищої, професійно-технічної, повної або базової загальної середньої освіти. Отримання військово-облікової спеціальності під час строкової військової служби для тих, хто проходив її. Вимоги до фізичної підготовки кандидатів в Нацгвардії залежать від конкретного підрозділу та його функцій.

Нацгвардія має власні центри комплектування у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі та Одесі. Контактну інформацію можна знайти на офіційному веб-сайті Нацгвардії, де також можна заповнити онлайн-анкету.


Де можна знайти вакансії ЗСУ

Окрім того, вакансії військової служби пропонуються на різних порталах працевлаштування, таких як Державна служба зайнятості, Work.ua та Robota.ua. Наприклад, платформа LX ARMY розміщує вакансії від різних військових підрозділів, таких як Інтернаціональний легіон, Військово-морські сили, бригади "Гвардії наступу" та інші.

Серед вакансій можна знайти різні посади, від бойових та штабних до IT, медичних, кухарських, бухгалтерських та інших. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини