Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Ринок праці в Україні: які вакансії зараз затребувані та яку пропонують зарплату
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок праці в Україні: які вакансії зараз затребувані та яку пропонують зарплату

Лідерами за кількістю вакансій є наступні українські міста: Київ, Львів, Дніпро, Одеса, Вінниця

13 червня 2022, 21:00
Поділіться публікацією:

З початком війни ринок праці в Україні помітно змінився. Деякі компанії продовжили працювати або призупинили діяльність, деякі — зовсім пішли з ринку. Натомість став змінюватися список популярних вакансій. Про це йдеться на сайті Rabota.ua.

Ринок праці в Україні: які вакансії зараз затребувані та яку пропонують зарплату

Робота в Україні. Фото з відкритих джерел

Так, у червні поточного року на ринку налічувалося близько 23 тисячі різних вакансій. Це 22% довоєнного рівня. Хоча ринок праці й відновлюється поступово, проте це відбувається вкрай повільно. Темп зростання становить 3-6% від тижня на тиждень. На цей момент неможливо передбачити, чи довго зберігатиметься такий темп, оскільки на це впливає велика кількість різних факторів.

За інформацією джерела, лідерами за кількістю вакансій є наступні українські міста: Київ, Львів, Дніпро, Одеса, Вінниця. У цих сферах зосереджено близько 67% всіх вакансій.

Ринок праці в Україні: які вакансії зараз затребувані та яку пропонують зарплату - фото 2

З 24 лютого також скоротилася вдвічі кількість вакансій на віддалену роботу. До початку війни було близько 6 000 таких пропозицій, зараз – лише 3 000. До речі, нині 53% усіх вакансій із віддаленою формою зайнятості зосереджено у Києві.

Ринок праці в Україні: які вакансії зараз затребувані та яку пропонують зарплату - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, як зараз працює малий бізнес в Україні, скільки підприємців працює та як вони оцінюють фінансову ситуацію в країні. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що деякі міжнародні компанії продовжують працювати з РФ, попри свої гучні заяви про пошук рішень для виходу з ринку Росії. Виплата зарплат співробітникам РФ триває і відповідно і компанія сплачує податки до бюджету Росії. Подробиці читайте у нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини