Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Протягом року на телеканал Дім пішов майже мільярд гривень із держбюджету
commentss НОВИНИ Всі новини

Протягом року на телеканал Дім пішов майже мільярд гривень із держбюджету

Як зазначила виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк, мільярд – це половина бюджету Громадського, "у якого 23 телеканали

16 грудня 2021, 23:03
Поділіться публікацією:

Протягом року на державний російськомовний телеканал "Дім" із бюджету виділено майже мільярд гривень. Про це повідомила виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк у Facebook. Як зазначила Романюк, мільярд – це половина бюджету Громадського, "який має 23 телеканали, а ще радіостанції, оркестри тощо, і до всього сайт, який зараз уже входить до топ-15 по Україні".

Протягом року на телеканал Дім пішов майже мільярд гривень із держбюджету

Телеканал Будинок - фото з відкритих джерел

Після чого виконавчий директор ІМІ запитала, де рейтинги Будинку та на що пішов мільярд бюджетних коштів. Вона переконана: те саме буде і з телеканалом "Рада". На нього планують виділити із бюджету близько півмільярда гривень.

“У 2019 році ми успішно закінчили реформу роздержавлення. У нас з'явилося Суспільне на противагу державному УТ-1, яке спочило у страшному сні. І ось тепер у нас у країні знову буде державне телерадіомовлення? Тільки цього разу дуже дорого. А так все одно знову просуватимуть одну партію, і це за кошти всіх платників податків”, – стверджує Оксана Романюк.

Вона переконана: для розвиненої демократичної країни це брехня.

"Але я вангую, що це буде не просто дорога студія, гарні піджаки з нульовими рейтингами, це ще й будуть провокації нижче за плінтус, судячи з персонажів у проморолику. Кринж, як каже мій малюк", – резюмувала директор ІМІ.

Протягом року на телеканал Дім пішов майже мільярд гривень із держбюджету - фото 2

Нагадаємо, державний телеканал іномовлення "ДІМ" "слуги народу" (Офіс Президента) перетворюють на загальнонаціональний російськомовний телеканал. Нібито таким чином влада забезпечує права внутрішньо переміщених осіб. Про це на своїй сторінці у Facebook написав екс-член Нацради з телебачення та радіомовлення Сергій Костинський, передає портал "Коментарі". "Чесно кажучи, переселенці якраз тікали від російськомовних загарбників – навіщо їх переслідувати російськомовним контентом? Мені особисто, як переселенцю, російська мова не потрібна – я досить освічена людина, щоб розуміти та застосовувати українську. Не слід вважати переселенців – людьми з обмеженими інтелектуальними можливостями ", – наголосив Сергій Костинський.

Він додає, що приватні телеканали, які й досі опираються мовним квотам і закону про державну мову, таким чином отримали сигнал про те, що держава надає пріоритет в інформаційній політиці саме російській мові. Це означає відкат у поширенні вживання української мови у медійному, публічному просторі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини