Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Працевлаштування в Польщі: названі найпопулярніші вакансії
commentss НОВИНИ Всі новини

Працевлаштування в Польщі: названі найпопулярніші вакансії

Всупереч пандемії, знайти роботу в Польщі можливо

9 квітня 2021, 12:02
Поділіться публікацією:

Віце-президент компанії з працевлаштування в Польщі Кароліна Богдевич розповіла, які найбільш популярні вакансії існують в країні для трудових мігрантів. Про це експерт сказала в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24".

Працевлаштування в Польщі: названі найпопулярніші вакансії

Працевлаштування в Польщі: названі найпопулярніші вакансії - фото з відкритих джерел

Вона зазначила, що попри поширення коронавірусного захворювання і обмеження, які діють в країні у зв'язку з пандемією, роботу в Польщі знайти реально:

"Найбільш затребувані вакансії зараз — це перш за все харчова, переробна, меблева промисловість, дуже багато вакансій на логістичних складах", — підкреслила Кароліна Богданевич.

Фахівець також зазначила, що на сьогодні існують певні обмеження стосовно перетину кордону, однак за наявності документів на працевлаштування, переживати не варто.

Нагадаємо, що уряд Польщі розробляє документ в галузі імміграційної політики, до якого будуть включені інструменти, що полегшують працевлаштування іноземців. В рамках "Нового курсу" буде розроблений податковий механізм, що дозволяє стимулювати людей, які досягли пенсійного віку, продовжувати працювати.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що у 2020 році трудові мігранти перерахували в Україну 12,1 млрд дол. США. Це на 1,7% більше, ніж в 2019 році (11,9 млрд дол. США). Згідно з даними НБУ, в розрізі країн найбільший обсяг грошових переказів було перераховано з країн Європейського Союзу (7,8 млрд дол. США, або 64% від їх загального обсягу). Зокрема, з Польщі надійшло 3,2 млрд дол. США (26,6% від загального обсягу), з Чехії — 0,8 млрд дол. США (6,9% від загального обсягу), з Німеччини — 0,5 млрд дол. США (4,2% від загального обсягу). З країн СНД українські трудові мігранти перевели 1,2 млрд дол. США (10% від загального обсягу), в тому числі з Російської Федерації — 1,1 млрд дол. США (8,8% від загального обсягу).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини