Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Повернення на роботу після декрету: 10 порад від експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Повернення на роботу після декрету: 10 порад від експертів

Поради психолога допоможуть вам максимально ефективно проводити час вдома і на роботі після закінчення декретної відпустки

16 лютого 2021, 11:42
Поділіться публікацією:

Коли ви будете готові повернутися на роботу після декрету, вам доведеться подумати про багато речей, у тому числі й про додаткові обов'язки.

Повернення на роботу після декрету: 10 порад від експертів

Мама працює у декреті. ФОТО: SHUTTERSTOCK

Внесіть зміни, перш ніж повернутися на роботу

Подумайте про те, як буде виглядати ваша нова повсякденна рутина, і чи існують якісь речі, які ви можете почати робити вже зараз, щоб полегшити перехід, наприклад, знайти помічника по догляду за дитиною.

Побудуйте довірчі відносини з опікуном (нянею) вашої дитини

"Довірливі стосунки з нянею або опікуном дитини допомагають батькам йти в ногу з навчанням і розвитком малюка, - каже сімейний психолог Анастасія Бірюкова, — дозвольте няні малюка знати, наскільки ви цінуєте її роботу. Намагайтеся підтримувати зв'язок з опікуном вашої дитини на постійній основі — не тільки тоді, коли у вас виникають проблеми — це ще один спосіб налагодити відносини і полегшити вирішення будь-яких проблем, які виникають".

Плануйте заздалегідь приготування їжі на тиждень

Ви можете спробувати приготувати більше, ніж вам потрібно, і заморозити залишки для майбутніх страв. Кулінарні веб-сайти і журнали часто пропонують швидкі і прості сімейні рецепти. Також тримайте деякі продукти у коморі або морозильній камері для швидкого і простого прийому їжі, коли у вас немає часу на магазин.

Постарайтеся залишати роботу на роботі

Тепер, коли ви проводите менше часу зі своєю дитиною, постарайтеся максимально використовувати час, який у вас є. Наприклад, встановіть деякі кордони щодо роботи, яку ви збираєтеся брати додому, включаючи обмеження часу на перевірку електронних листів і/або телефонні дзвінки.

Зробіть максимум напередодні

Такі речі, як прасування одягу або приготування обідів на завтрашній день з вечора, зменшать поспіх вранці, дозволяючи вам насолодитися сніданком разом зі своєю сім'єю.

Дотримуйтеся постійного режиму дня, якщо можете

Сімейні процедури допомагають дітям зрозуміти, чого очікувати, а також допомагають їм краще себе вести. Розмірений і добре знайомий режим дня також допоможе вам організувати сімейне життя таким чином, щоб максимально знизити будь-який стрес, який ви відчуваєте в зв'язку з виходом на роботу.

Візьміть свою дитину на роботу

Це може стати веселою пригодою не тільки для вашого малюка, але і для вас! Зустріч з вашою дитиною також може полегшити розуміння колег, наприклад, якщо ви повинні піти раніше, тому що ваша дитина хвора.

Майте резервний план, коли ваша дитина захворіє

У ранні роки всі діти хворіють досить часто, тому непогано вирішити, що ви будете робити, коли це станеться.

Заплануйте сімейне проведення часу

Обов'язково плануйте прогулянку зі своїм партнером і дитиною пару вечорів щотижня, а також недільний похід у зоопарк або кіно, суботні оладки на сніданок і п'ятничний вечір настільних ігор. Це допоможе вам не тільки якісно відпочити від роботи, але і провести дорогоцінний час у колі сім'ї, зблизитися з дітьми, поділитися новинами з чоловіком і т.д.

Раніше "Коментарі" писали, медикаменти: найпоширеніші батьківські помилки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини