Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Пенсії в Україні: скільки українців одержують менше 3 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсії в Україні: скільки українців одержують менше 3 тисяч гривень

Витрати ПФУ на виплати у 2023 році зростуть більш ніж на 20%

4 травня 2023, 11:58
Поділіться публікацією:

Середня пенсія для українських пенсіонерів уперше за роки незалежності становила понад 5 тисяч гривень. Втім, є чимало наших співвітчизників, які отримують виплати навіть менше ніж 3 тисячі гривень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "24 канал".

Пенсії в Україні: скільки українців одержують менше 3 тисяч гривень

Пенсії в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що внаслідок березневої індексації середня пенсія для українців зросла більш ніж на 5 тисяч гривень. За курсом НБУ – це 143 долари. Водночас майже 30% українських пенсіонерів одержують менше 3 тисяч гривень. Загалом це 3,25 мільйона людей. Втім, раніше це стосувалося 33% людей.

Крім того, зросла частка пенсіонерів, які одержують виплати понад 10 тисяч гривень – з 7% до 10%, тобто до 1,06 мільйона осіб.

Цікаво, що у першій трійці областей, мешканці яких отримують пенсії вищі за середні Київська, Донецька та Луганська області. Найбільше українців, які отримують найменші пенсії на Тернопільщині.                                                                                                                                                         

Читайте також на порталі "Коментарі" — уряд України запускає процедуру корпоратизації "Енергоатому". Як запевняє прем'єр-міністр Денис Шмигаль, це "підвищить ефективність управління, залучить додаткові кошти на реалізацію нових проектів, посилить нашу енергетичну незалежність". Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ці плани та заяви.

Раніше "Коментарі" писали – у Кремлі заявили, що Україна атакувала резиденцію Путіна. При цьому речник президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Путін у цей час не перебував у Кремлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини