Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Оклад членів Нацради з питань ТБ і радіомовлення хочуть збільшити у п'ять разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Оклад членів Нацради з питань ТБ і радіомовлення хочуть збільшити у п'ять разів

Дану ініціативу внесли до парламенту представники фракції "Слуга народу"

6 липня 2020, 19:24
Поділіться публікацією:

Вісім депутатів від фракції "Слуга народу" пропонують Верховній Раді підвищити розмір окладу всім членам Національної ради з питань телебачення і радіомовлення до 75 прожиткових мінімумів. На даний момент це становить 158 тисяч 850 гривень. Про це йдеться в допрацьованому для повторного читання законопроекті "Про медіа".

Оклад членів Нацради з питань ТБ і радіомовлення хочуть збільшити у п'ять разів

Якщо судити про декларації Ольги Герасим'юк, яка займала тоді посаду заступника голови Нацради, то загальна заробітна плата в 2019 році склала 370 тисяч 423 гривні, що більш ніж в п'ять разів менше запропонованого в новому законопроекті.

Якщо судити по нинішньому розміру прожиткового мінімуму (2102 гривні), то оклад членів Нацради складе 157 650 гривень, а вже в 2021 році після збільшення прожиткового мінімуму до 2118 гривень — 158 тисяч 850 гривень.

Раніше "Коментарі" дізналися у експертів, наскільки своєчасно рішення уряду підвищити мінімальну зарплату. Нагадаємо, про виконання доручення президента, український уряд "зробив відповідні розрахунки" і заявило, що цілком реалістично підвищити мінімальну зарплату в Україні (зараз – 4723 грн, з 1 липня стане 5238 грн) протягом року до 6,5 тис. грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини