Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Німеччина на порозі кризи: кличе українських мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина на порозі кризи: кличе українських мігрантів

Німеччину за Великобританією може охопити кризу. У країні не вистачає 1,2 млн робітників, звуть заробітчан, у тому числі з України

28 жовтня 2021, 11:27
Поділіться публікацією:

Німеччина може стати наступною країною після Великої Британії, яку охопить криза. У країні катастрофічна нестача 1,2 млн робітників. Тому на підприємства запрошують робітників з інших країн, звертаються і до мешканців України. Відкрито вакансії за 15 професіями. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в матеріалі FAZ.NET.

Німеччина на порозі кризи: кличе українських мігрантів

Робочі професії. Фото: з відкритих джерел

Найбільше у Німеччині брак соціальних педагогів. Бракує 18 300 осіб. Також потрібні геріатричні медсестри. Усього необхідність – 17 900 осіб. Запрошують на роботу медсестр. Потрібно 16700 осіб. Електрики та будівельники в Німеччині теж у дефіциті, необхідно 15 500 осіб. Також можуть працевлаштуватися в Німеччині сантехніки, спеціалісти з опалення та кондиціювання повітря. Таких кадрів потрібно 13 200 осіб. Замикає перелік найпопулярніших професій у ФРН професія водія вантажівки. Є гостра потреба – 6 700 осіб.

Експерти зазначають, що в Німеччині останнім часом збільшується проблема катастрофічної нестачі водіїв вантажного транспорту. Тобто тенденція один на один нагадує ту, яка була раніше у Великій Британії. Тому є всі підстави говорити, що країну може накрити та ж криза, яка наринула до Британії.

Щоб економіка не зупинилася, німецькі компанії звуть на роботу трудових мігрантів. Це, у свою чергу, завдає серйозного удару по економіці інших менш забезпечених країн Європи, тієї ж України. Кваліфіковані працівники їдуть із країни на роботу до Німеччини, де пропонують набагато вищу зарплату.

Читайте також на порталі "Коментарі" – трудові мігранти переказують в Україну рекордні суми.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини