Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Названо причини, чому Україна програє війну Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо причини, чому Україна програє війну Росії

В першу чергу проти України зіграла хибна оцінка тривалості війни

5 липня 2024, 16:58 comments1729
Поділіться публікацією:

Економіст Павло Вернівський розповів, чому Україна наразі програє війну терористичній Росії. За його словами, це сталося тому, що українці зарано повірили в перемогу і недооцінили рішучість ворога.

Названо причини, чому Україна програє війну Росії

Війна в Україні

Окрім того, на його думку, було витрачено багато часу та зусиль на ефемерне повоєнне відновлення, замість зосереджені зусиль на війні. При цьому він додав, що в мінус Україні зіграло і те, що вона проігнорувала інформацію, що ворог готується саме до затяжної війни.

"Хибна оцінка тривалості війни, яка привела до недостатнього та дуже повільного розширення виробництва зброї Ситуативне планування і інфантильна віра, що війну можна виграти одною битвою", — говорить Вернівський.

При цьому, на його думку, західна допомога посилила інфантильність та безвідповідальність влади. Через що вона не займалася активною мобілізацією економіки, бо вірила, що Захід все дасть.

Окрім того, додав експерт, проти України також зіграла надмірна віра в збільшення допомоги, навіть коли реальність говорила зворотне.

І при цьому всьому, каже експерт, Україна неефективно використовувала наявні ресурси, особливо західну допомогу.

В мінус Україні також зіграли розконцентрація зусиль і нерозуміння пріоритетів, а також відсутність системності та організаційної складової в напрямку економічної мобілізації з боку влади.

"Нездатність передбачити несприятливі сценарії розвитку подій і відсутність планів як на них реагувати. Нездатність вчитись на своїх помилках", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР також є думка із приводу того, чому Україна програє у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини