Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Названі головні помилки під час пошуку роботи: як їх виправити
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі головні помилки під час пошуку роботи: як їх виправити

Однією з головних є складання неякісного резюме.

15 січня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:

Вважається, що найпоширеніші помилки під час пошуку роботи – це написання поганого резюме. Часто претенденти припускаються типових помилок – дають зайву інформацію, вказують не робочі посилання на портфоліо і неписьменно пишуть.

Названі головні помилки під час пошуку роботи: як їх виправити

Пошук роботи - фото із відкритих джерел

Як повідомляє obozrevatel.com, рекомендується приділяти достатньо часу на складання якісного резюме. Якщо претендент хоче у резюме розповісти про себе більше, слід використати додаткові посилання для переходів на професійне портфоліо чи інші матеріали.

Крім того, рекомендується розпочинати пошук роботи з моніторингу ринку праці за своєю спеціалізацією: яка кількість компаній, які з них кращі, які умови роботи та зарплату пропонують. До ведення переговорів із потенційними роботодавцями слід знати свою "вартість" на ринку як спеціаліста.

Існують різні варіанти використання додаткових каналів пошуку роботи: соцмережі, месенджери, а також перевірені – рекомендації друзів та знайомих.

Крім того, для деяких кандидатів підходить пошук через LinkedIn за допомогою широкої професійної мережі контактів. Ярмарок вакансій часто проходять на спеціалізованих конференціях – чудова можливість знайти роботу та поставити запитання.

Не варто витрачати час на роботодавців із сумнівною репутацією. Іноді навіть досвідчені претенденти ризикують потрапити до рук шахрайських компаній, які не легально або напівлегально ведуть свою діяльність. Перед тим як надсилати своє резюме, слід дізнатися якнайбільше інформації про роботодавця.

Також претендентам не варто побоюватися про себе нагадувати. Так, якщо людина не отримала жодної відповіді на вакансію, проте зацікавлена у роботі, потрібно нагадати про себе та попросити, щоб зорієнтувалися на наступні етапи відбору кандидатів.

Раніше "Коментарі" поінформували про те, як стати щасливим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини