Головна Новини Суспільство робота і кар'єра На тлі пандемії коронавірусу робочий день виріс на 48 хвилин, - дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

На тлі пандемії коронавірусу робочий день виріс на 48 хвилин, - дослідження

Дослідники з'ясували, як відбилися на роботі людей обмеження, спровоковані пандемією коронавірусу

4 серпня 2020, 21:50
Поділіться публікацією:

Співробітники компаній по всьому світу з початку пандемії коронавірусу і пов'язаних з нею карантинних обмежень стали більше часу проводити на роботі. Також помітно зросла кількість відправлених і отриманих електронних листів і кількість відвідуваних зустрічей. Про це пише Bloomberg.

На тлі пандемії коронавірусу робочий день виріс на 48 хвилин, - дослідження

Дослідження проводилося серед 3,1 млн чоловік у більш ніж 21 тис. компаній, розташованих в 16 містах Північної Америки, Європи та Близького Сходу.

За співробітниками різних підприємств стежили протягом двох періодів по вісім тижнів: до початку карантину через коронавірус і після введення обмежень. В результаті дослідники отримали несподіваний результат: після введення карантину тривалість робочого дня зросла в середньому на 48 з половиною хвилин, кількість зустрічей зросла на 13%, а люди стали щодня відправляти в 1,4 рази більше електронних листів своїм колегам.

У деяких містах, таких як Лос-Анджелес і Чикаго, після часткового зняття карантинних обмежень середня тривалість робочого дня повернулася до рівня, що існував до пандемії. Але в Нью-Йорку, Сан-Хосе і більшій частині Європи у травні співробітники продовжували працювати понаднормово.

Крім того, в умовах обмежень через пандемію коронавірусу, багато компаній переглядають можливість переведення співробітників на віддалену роботу після закінчення пандемії. Зараз вивчають як робота вдома впливає на продуктивність, моральний дух, культуру, витрати та інші фактори.

Частина людей, яким довелося працювати з дому, часто скаржилися в Мережі, що для них дуже важко працювати в такому режимі. Пояснювали це необхідністю одночасно концентруватися на виконанні своїх робочих завдань, а також доглядати за дітьми. Чималу роль для людей у всьому світі зіграв і спад світової економіки, який так чи інакше більшість населення планети вже сьогодні може на собі відчути.

Група з Гарварду і Нью-Йоркського університету заявила, що їх дослідження є одним з найбільших досліджень на сьогодні й включає дані із 16 столичних районів.

Дослідник з Гарварда каже, що необхідні додаткові дослідження, щоб побачити, чи змінилися звички назавжди. На його думку, звички людей навряд чи зможуть повернутися до того рівня, на якому були до початку пандемії.

Нагадаємо, за час карантину кількість безробітних в Україні подвоїлася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини