Головна Новини Суспільство робота і кар'єра На Одещині чоловік переобладнав вантажівку для перевезення ухилянтів за кордон (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Одещині чоловік переобладнав вантажівку для перевезення ухилянтів за кордон (ФОТО)

На Одещині викрили організатора незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних до Молдови

26 вересня 2024, 10:51
Поділіться публікацією:

На Одещині поліція затримала організатора нелегального каналу переправлення військовозобов'язаних до Молдови. Чоловік брав 1000 євро за "послугу" і був затриманий під час чергового перевезення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.  

На Одещині чоловік переобладнав вантажівку для перевезення ухилянтів за кордон (ФОТО)

Схема виїзду за кордон Фото: Нацполіція

Операцію з виявлення організатора провели оперативники та слідчі Білгород-Дністровського районного відділу поліції разом із прикордонниками. Як повідомив начальник районного відділу поліції Павло Бобчинський, 36-річний житель Болградського району, який займався міжміськими перевезеннями, переобладнав свою вантажівку, створивши у напівпричепі схованку для перевезення чоловіків до кордону з Молдовою. 

Оперативники Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з прикордонниками провели операцію, в ході якої затримали 36-річного мешканця Болградського району. Він використовував свою вантажівку, обладнану схованкою, для перевезення чоловіків до кордону з Молдовою. Під час затримання він транспортував 37-річного харків'янина, якого знайшов через месенджери. За цю послугу планувалася плата у 1000 євро.

Вантажівку зупинили на трасі Одеса–Рені. Правоохоронці вилучили транспорт і засоби зв'язку, якими користувався зловмисник. Начальник Білгород-Дністровської прокуратури Олександр Сари повідомив, що затриманому оголошено підозру за ч. 1 ст. 332 Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, за скоєне йому загрожує до п'яти років ув’язнення. Чоловікові, який намагався нелегально перетнути кордон, загрожує штраф до 8500 гривень або адміністративний арешт до 15 діб.

На Одещині чоловік переобладнав вантажівку для перевезення ухилянтів за кордон (ФОТО) - фото 2
На Одещині чоловік переобладнав вантажівку для перевезення ухилянтів за кордон (ФОТО) - фото 3
На Одещині чоловік переобладнав вантажівку для перевезення ухилянтів за кордон (ФОТО) - фото 4

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

Крім того, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини